Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Iohannis anunță noi sisteme de apărare antidronă pentru România: Se lucrează la asta

By Dragomir Georgiana , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 octombrie 2023 Etichete: , ,

România va avea un  sistem de apărare suplimentar la graniță, pentru a împiedica războiul din Ucraina să treacă „pragul NATO”. Mai exact, este vorba despre o apărare antidronă, care ar înlătura pericolul în urma atacurilor rusești, spune președintele Iohannis. 

„Statele Unite au alocat avioane suplimentare pentru poliţia aeriană. Împreună cu NATO suntem practic în clar cum vom aduce o apărare antidronă suplimentară în zona respectivă. Se lucrează la asta. Deci lucrurile se mişcă. Şi noi,  Armata am mutat mai multe arme de apărare în zonă şi sperăm să nu apară incidente absolut nedorite”, a precizat  Klaus Iohannis, joi, 5 octombrie, după participarea la la cea de-a treia reuniune a Comunităţii Politice Europene, de la Palatul Congreselor Granada, Spania.

Reamintim, pe teritoriul României au fost găsite bucăți desprinse din drone rusești, în urma atacurilor asupra porturilor ucrainene, aflate în apropierea graniței cu România. Ministerul Apărării a anunțat că a luta măsuri de securitate suplimentară pe raza județului Tulcea și susține că „atacurile nu au fost lansate direct asupra țării noastre, ci sunt un incident de securitate”.

Oficialii Europei spun că atacurile rusești cu drone sunt, de fapt, crime de război.

Citește și:  Ce au de făcut autoritățile de la București după ce bucăți de drone rusești au ajuns pe teritoriul României ANALIZĂ

Sursă foto: Inquam Photos / Costin Dincă

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW