Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ioana Mihăilă încurajează vaccinarea copiilor contra COVID-19: Aşa le putem permite să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 iunie 2021

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, i-a încurajat pe părinți să își vaccineze copiii împotriva COVID-19, principalul argument fiind diminuarea riscului de răspândire a bolii către persoanele nevaccinate. 

„Cred că e important să vaccinăm copiii, pentru că aşa le putem permite acestora să intre în contact mai uşor cu persoanele adulte care sunt nevaccinate sau care nu se pot vaccina şi le reducem acestora riscul de a contracta boala. Vaccinarea copiilor este importantă pentru sănătatea publică şi este sigură pentru copii. Ea a fost dovedită atât de Asociaţia Europeană a Medicamentului, cât şi cea Americană. Din acest motiv a şi fost acceptată şi recomandată”, a declarat Ioana Mihăilă, citată de Agerpres.

Pe 28 mai, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului BioNTech Pfizer și pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația adultă, însă este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW