Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Ioana Albani, interviu pentru conducerea DIICOT: Trebuie redeschise discuțiile pe legile justiției/A existat o deficiență de comunicare în cazul Caracal

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ioana Bogdana Albani, candidat pentru funcția de procuror-șef DIICOT, susține, vineri, interviul în fața comisiei de specialitate a Ministerului Justiției. 

Numărul cauzelor de trafic de droguri este un discomfort

Ioana Bogdana Albani consideră că numărul de cauze care vizează infracțiunea de trafic de droguri reprezintă o provocare pentru fiecare procuror.

„În ceea ce privește traficul de droguri, numărul cauzelor crează un discomfort mare și reprezintă o provocare pentru fiecare procuror. Se discută de mult timp în DIICOT cum am putea tratata acest lucru. Aceste cauze sunt cronofage și duc și la insatisfacție profesională. Se soldează în mare parte cu renunțarea la urmărirea penală, vorbim de cauzele de consum”, a declarat Niță.

„Trebuie redeschise discuțiile pe legile justiției”

Procurorul Ioana Albani spune că un punct slab al DIICOT este numărul redus de procurori și consideră că trebuie reluate discuțiile referitoare la legile justiției.

„Am identificat ca un punct slab numărul redus de procurori, fluctuația de personal, volumul mare de activitate. Aici am găsit drept oportunitate redeschiderea discuțiilor referitoare la legile justiției. Mă refer la discuțiile legate de vechimea de 10 ani pentru a accede în structurile DIICOT”, a afirmat procurorul DIICOT.

„Cred că în cazul Caracal a existat o deficiență”

Procurorul DIICOT spune că a existat o deficiență de comunicare publică în ceea ce privește cazul Caracal.

„Nu vreau să fac o critică, dar consider că în cazul Caracal o deficiență a existat în comunicarea publică și în planul de informații dar public, dar și scurgerile de informații. Așa văd eu din exterior”, a spus Ioana Albani.

Procurorul Albani consideră că episodul Caracal a generat o criză mediatică pe care DIICOT nu a gestionat-o așa cum trebuie

„Nu vreau să apară cu “mulți viteji se arată după război”, dar cred că totul a pornit de la comunicarea sau neanticiparea primelor comunicări făcute în cazul Caracal. Eu cred că a generat o criză mediatică care nu a fost bine gestionată și s-a creat percepția care nu a fost ulterior rectificată că a fost un fel de răzoi între procurori și familiile victimelor. Este neadevărat, dar nu a fost corectată această percepție, pentru că nu au fost ținute aproape familiile victimelor.

Din punctul meu de vedere au făcute publice niște elemente care țin de morală publică, car enu trebuiau să ajungă în spațiul public și care au generat această criză din care nu ieșim”, a spus Albani.

Cine este Ioana Albani

Ioana Bogdana Albani este procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT.

Procurorul şef Ioana Albani a condus ofiţeri ai instituţiilor de aplicare a legii şi procurori în destructurarea  unor cazuri de fraudă de proporţii prin internet şi infracţiuni cibernetice.

Aceasta a fost delegată pe o perioadă de 6 luni, în 2016, de Augustin Lazăr, în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Știre în curs de actualizare 

sursa foto: newsonline.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW