Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ioana Albani candidează pentru postul adjunct în DIICOT. Procurorul a fost respins la interviul pentru șefia Direcției antimafie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 29 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Ioana Bogdana Albani candidează pentru funcția de adjunct al procurorului-șef al DIICOT și susține, miercuri, interviul în fața comisiei ministerului Justiției. Procurorul a candidat și pentru funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată, însă a fost respinsă, propusă de ministerul Justiției pentru aceast post fiind Gabriela Hosu.

„Cu privire la punctele slabe, o să le punctez doar pe cele care se referă la urmărirea penală și care vizează în principal lipsa acută a activităților de penetrare informativă a organizațiilor de crimă organizată, lipsa informațiilor. De asemenea, prematuritatea unor sesizări care pune în evidență lipsa mijloacelor efective pe care organele de cercetare penală le au pentru verificare informațiilor pe care le colectează. De asemenea, și ineficiența unor  procedee probatorii, date de cele mai multe ori de specialitatea făptuitorilor”, a declarat Ioana Albani.

Procurorul Ioana Alabani consideră că ar trebui reluate discuțiile pe legile justiției pentru „corectarea” vechimii de 10 ani pentru procurorii care vor să lucreze în DIICOT

„La riscuri am punctat reducerea bazinului de selecție pentru procurorii care ar dori să activeze în DIICOT, prin creșterea vechimii necesare la 10 ani. Oportunitatea pe care o văd este redeschiderea discuțiilor privitoare la legile justiției, odată pentru corectarea acestei vechimi, dar nu numai. Mai sunt și alte lucruri de făcut, referitoare la punerea în acord la dispozițiile codului penal, deciziile CCR, recomandările Comisiei de la Veneția, MCV sau GRECO”, a adăugat aceasta.

Întrebată despre cum va colabora cu GIorgiana Hosu, în cazul în care va fi numită procoror-șef DIICOT, Albani a spus:

„O cunosc pe doamna Hosu de 22 de ani. Ne-am dezvoltat paralel. Am lucrat în domenii diferite și ne-am dezvoltat diferit. Asta nu ne face să fim foarte diferite privind obiectivele Direcției”, a afirmat procurorul Bogdana Albani.

Cine este Ioana Albani

Ioana Bogdana Albani este procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT.

Procurorul şef Ioana Albani a condus ofiţeri ai instituţiilor de aplicare a legii şi procurori în destructurarea  unor cazuri de fraudă de proporţii prin internet şi infracţiuni cibernetice.

Aceasta a fost delegată pe o perioadă de 6 luni, în 2016, de Augustin Lazăr, în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Știre în curs de actualizare

sursa foto: newsonline.ro

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW