Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Ioan Niculae rămâne după gratii, după ce primise o soluție favorabilă în primă instanță. Tribunalul Constanța a admis definitiv contestația procurorilor

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Ioan Niculae va rămâne după gratii, după ce Tribunalul Constanța a admis definitiv contestația procurorilor. Finanțatorul clubului de fotbal Astra Giurgiu are de ispășit o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență în dosarul „Interagro”.

Tribunalul Constanță răstoarnă, astfel, decizia din primă instanță, când Judecătoria Medgidia a decis pe 12 mai eliberarea din închisoare a omului de afaceri, la mai puțin de 3 luni de la încarcerare.

Niculae a fost condamnat, pe 18 februarie, la 5 ani de închisoare, fiind acuzat de instigare la evaziune fiscală, instigare la spălare de bani și cumpărare de influență în dosarul „Interagro”.

Firma S.C. Interagro S.A. ar fi încheiat un contract fictiv ce avea ca obiect prestarea unor servicii de publicitate, prin care ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei operațiuni financiare în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Astfel, prejudiciul din dosar se ridica la 11.438.169 de lei, reprezentând TVA în valoare de 6.886.550 de lei și impozit pe profit de 4.551.619 lei.

Ioan Niculae a mai fost condamnat în data de 2 aprilie 2015 în dosarul „mită la PSD” la 2 ani și 6 luni de închisoare. A fost eliberat la data de 15 iulie 2016, după ce a efectuat 470 de zile efectiv și a avut un număr de 150 de zile câștig ca urmare a celor cinci cărți scrise în închisoare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW