Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Investiție de peste 100 de milioane de euro, distrusă de rachetele lansate de Rusia

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 1 mai 2022

Pista Aeroportului din Odessa, inaugurată în urmă cu un an, a fost distrusă, sâmbătă, de un atac cu rachete lansat de Armata Federației Ruse, relatează Reuters. Ministerul rus al Apărării a confirmat atacul în cursul zilei de duminică, 1 mai, argumentând că acolo erau depozitate arme occidentale, potrivit agenției Interfax.

Rachetele de înaltă precizie Onyx, din apropierea unui aeroport militar din Odessa, au distrus un hangar care depozita arme și muniție primită din SUA și alte state europene și au distrus pista”, a spus Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, duminică.

Noua pistă a Aeroportului din Odessa fusese inaugurată în luna iulie a anul 2021, după un proiect care a durat mai bine de 10 ani și a costat autoritățile locale nu mai puțin de 124 de milioane de euro, potrivit datelor furnizate de Odessa Journal.

Sâmbătă seară, președintele Volodymyr Zelenskiy a anunțat, în cadrul mesajului video publicat zilnic, distrugerea pistei din Odessa.

Desigur, o vom reconstrui (n.r. pista). Dar Odessa nu va uita niciodată comportamentul Rusiei față de ea”, a spus Zelenskiy.

Și primarul orașului, Gennadiy Trukhanov, a menționat că proiectul pentru noua pistă a Aeroportului din Odessa a fost demarat în urmă cu 10 ani. Oficialul a precizat că, odată cu inaugurarea acesteia, autoritățile se așteptau la o creștere semnificativă a numărului de turiști în oraș.

Dar, în loc, am primit un atac cu rachete(…)Odessa nu este un oraș care să se predea, în ciuda dificultăților. Vom reface pista, după ce vom câștiga războiul, iar numărul turiștilor care vor veni la noi va fi și mai mare”, a adăugat Trukhanov.

Autoritățile locale din Odessa au investit peste 124 de milioane de euro în pista care avea o lungime de 2,8 kilometri. Pentru construcția acesteia s-a folosit pentru prima dată în Europa de Est tehnologia „cimentului dur”, cu o grosime de 40 de centimetri.

Noua pistă, ce a fost inaugurată pe 16 iulie 2021, urma să crească semnificativ numărul avioanelor care puteau să aterizeze în orașul ucrainean. Până în anul 2026, se prognoza un număr maxim de 4 milioane de turiști anual, față de 1,45 de milioane cât a fost în anul 2021.

Sursă foto: Andre Orban / Twitter

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW