Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Investiție de 600 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei. Marcel Ciolacu: Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2024 Etichete: , ,

Joi, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul aduce în ședință propuneri de finanțare pentru Autostrada Moldovei, în valoare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții, reprezentând jumătate din bugetul necesar construirii A7.

De asemenea, Guvernul va aproba modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, proiect evaluat la 500 de milioane de euro, care va permite călătoriilor cu trenul de la București la munte și la mare cu o viteză comparabilă cu cea din alte țări europene.

În ședința Executivului, premierul Marcel Ciolacu a comunicat că Guvernul propune o finanțare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții pentru Autostrada Moldovei.

”Suma reprezintă jumătate din bugetul necesar construcţiei A7”, a spus Ciolacu.

Premierul a menționat că în regiunea Moldovei există și un alt proiect rutier important, în valoare de peste 550 de milioane de euro, respectiv centura de ocolire a orașului Gura Humorului.

”Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum naţional extrem de circulat din zonă, cu impact economic major pentru transportul de marfă”, a arătat premierul.

Marcel Ciolacu a anunţat că şi în domeniul feroviar sunt investiţii mari, care prind viteză.

”Aprobăm modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din Bucureşti la munte şi la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul ţărilor europene”, a spus premierul.

foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW