Sunday, June 30, 2024
Jurnalism corect


Investigație Recorder: Cum a făcut primarul liberal din Sinaia, Vlad Oprea, o avere impresionantă

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 mai 2024 Etichete: , , ,

O nouă investigație jurnalistică realizată de echipa Recorder scoate la iveală detalii despre averea considerabilă a primarului liberal Vlad Oprea, care conduce Sinaia de două decenii, și despre implicarea interpusului său local, Beniamin Gonț, precum și a unor lideri liberali. Ancheta dezvăluie o rețea complexă de afaceri și conexiuni politice care se extind dincolo de granițele țării până în vestul Europei.

Beniamin Gonț, inițial prezentat ca proprietar al unui castel în Franța, s-a dovedit a fi doar un pion în planurile lui Oprea, care pare să controleze afacerile prin intermediul său, utilizându-și influența și relațiile pentru a-și extinde domeniul imobiliar.

Totul a pornit de la un material realizat de presa franceză, care povestește despre cum „niște români” vor să reabiliteze un castel din Franța.

Dovezile adunate arată că mama primarului, prin firma Privacons SRL, a primit sume substanțiale de bani de la oamenii de afaceri care au avut contracte cu primăria condusă de Oprea. Se conturează astfel un peisaj al relațiilor comerciale și politice care se întind până la nivelul cel mai înalt al politicii. În materialul video, un fost apropiat al primarului din Sinaia povestește cum erau manipulate licitațiile și cum i s-au propus să-și asume în nume propriu afacerile care aparțineau, de fapt, lui Vlad Oprea.

Mai multe afaceri importante în stațiune sunt înregistrate oficial pe numele lui Beniamin Gonț, principalul intermediar al primarului, sau pe numele fraților săi. De asemenea, mai mulți membri ai familiei lui Beniamin Gonț sau ai primarului Oprea ocupă poziții de conducere în administrația locală.

Recent, primarul Oprea și-a ridicat o vilă imensă, cu o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați, în inima stațiunii Sinaia, într-o zonă considerată rezervație arhitecturală, lângă monumente renumite precum Cazinoul Sinaia, hotelul Palace și Mănăstirea Sinaia. Deși casa este înregistrată pe numele firmei Privacons, deținută de mama primarului, este locuită de Vlad Oprea.

De-a lungul timpului, Vlad Oprea a fost vizat de mai multe denunțuri și investigații penale, însă a scăpat de fiecare dată de problemele cu legea. Din aparitiile publice, reiese ca ar fi agreat de puternici oameni politici, printre care Lucian BOde si Rares Bogdan. Chiar si presedintele Klaus Iohannis l-a lăudat în ultimii ani la evenimente pe care liberalii le-au organizat la Sinaia, unde s-au pozat cu primarul Oprea și i-au evidențiat activitatea.

Vlad Oprea i-a facilitat lui Lucian Bode construirea unei vile de vacanță la Sinaia, trecută pe numele fiului liderului PNL. Terenul pe care s-a ridicat această construcție a fost achiziționat de Lucian Bode de la sora primarului Oprea, la un preț mult sub valoarea pieței.

Primarul Vlad Oprea a refuzat orice dialog cu echipa Recorder.

În urma investigației publicate de Recorder, primarul Vlad Oprea a oferit punctul de vedere într-un interviu pentru EuropaFM.

„Nu am vrut să prezint un punct de vedere celor de la Recorder, pentru că știam de la început că este un material fabricat și plătit. După mine, m-am uitat și eu cu atenție la el… este un material slab, care prezintă trunchiat diverse lucruri puse cap la cap. Este un material de campanie, pentru că deja mâine începe campania electorală (…) Tot ce spune n-are nicio legătură cu realitatea. Al doilea rând, este prezentată o investiție a unui prieten de-al meu, care a cumpărat o ruină în Franța, pe care o renovează și vrea să o facă în timp să facă o investiție cum trebuie. Și da, e adevărat, l-am susținut să renoveze respectiva locuință. L-am susținut din punctul de vedere al desenului, pentru că mă pricep la partea de arhitectură și pe zona asta”.

Întrebat dacă proprietatea din Franța este a lui, primarul a negat vehement: „ Nu, absolut deloc”.

foto: Facebook

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW