Monday, June 17, 2024
Jurnalism corect


Învățătoare din Satu-Mare, arestată după ce a pulverizat spray lacrimogen către doi copii

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , ,

O învățătoare în vârstă de 43 de ani din Satu Mare a fost arestată preventiv după ce a pulverizat spray lacrimogen către doi copii, de 6 și 7 ani, pe motiv că i-ar fi deranjat ora.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare au declarat, pentru mainnews.ro, că agenții au fost anunțati, miercuri, că profesoara a pulverizat cu spray lacrimogen asupra a doi copii de 6, respectiv 7 ani.

„Ea își justifică fapta spunând că nu a putut să își țină ora de curs deoarece copiii i-au deranjat ora. A fost reținută pentru 24 de ore iar astăzi va fi prezentată instanței cu măsurile legale în continuare. S-a întrunit dosar penal pentru două infracțiuni, pentru rele tratamente aplicate minorului care prevede închisoare de la trei la șapte ani și cu restricționare a mai multor dreptui, iar a doua infracțiune, purtare abuzivă, care prevede închisoare de la o lună la șase luni sau amendă”, potrivit reprezentanților IPJ Satu Mare.

Femeia locuiește în municipiul Satu Mare și a câștigat recent concursul de profesor suplinitor la școala din comuna Satău.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu-Mare, învățătoarei i s-a desfăcut programul de muncă, iar pe postul respectiv a mers un alt cadru didactic.

„Copiii au primit îngrijiri medicale imediat. Au fost transportați la cel mai apropiat Serviciu de Urgențe și în prezent se află în afara oricărui pericol. Învățătoarea este la catedră la școala școala din Satău din 9 septembrie. A fost la concursul pentru ocuparea postului și pe 6 septembrie a avut loc ședința publică de repartizare pe posturi. Dânsa a optat atunci pentru Satău”, au declarat reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu-Mare.

Foto: Inquam photo/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW