Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Inundațiile continuă să facă pagube. Pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de gospodării din cinci județe – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 iulie 2020 Etichete: , , ,

Ploile abundente continuă să inunde gospodăriile oamenilor. În cursul zilei de luni, dar și în timpul nopții, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe din județele Alba, Bacău, Cluj, Covasna și Tulcea.

Cel mai puternic afectat de inundații este județul Alba. În municipiul Alba-Iulia peste 50 de subsoluri au fost inundate.

„O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, în urma revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar 2 persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței. De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, transmite ISU.

sursa foto: ISU

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW