Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Întrevedere Nicolae Ciucă – Dmitro Kuleba / A fost analizată situația de securitate și militară din regiune

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a avut vineri dimineață, 22 aprilie, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, la Palatul Victoria. În cadrul întrevederii, a fost analizată situația de securitate și militară din regiune, în urma agresiunii militare ruse, informează un comunicat al Executivului.

Oficialul ucrainean se află astăzi într-o vizită oficială la București.

Conform sursei citate, Ciucă a prezentat eforturile autorităților, alături de societatea civilă, voluntari și organizații umanitare internaționale în sprijinirea celor peste 800 de mii de refugiați ucraineni intrați în țara noastră de la izbucnirea războiului.

„A fost evidențiat rolul important al hub-ului umanitar de la Suceava în colectarea și coordonarea formelor de sprijin acordat la nivel european și internațional. Cu aceeași ocazie, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a dat asigurări de continuare a sprijinului acordat Ucrainei pentru ajutor umanitar, gestionarea fluxului de refugiați, facilitarea exporturilor ucrainene”, arată ocmunicatul.

La rândul său, ministrul ucrainean i-a prezentat prim-ministrului situația militară de pe teren din Ucraina și a mulțumit Guvernului României și cetățenilor români pentru tot sprijinul acordat și solidaritatea manifestată în tot acest timp.

„Totodată, diplomatul ucrainean a transmis României invitația de a contribui substanțial la eforturile necesare pentru reconstrucție în Ucraina”, conchide comunicatul.

Tot în cursul zilei de azi, Kuleba se va întâlni și cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu. După consultări, cei doi miniștri vor susține declarații comune de presă, de la ora 12:15.

Foto: Captură YouTube/ Guvernul României

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW