Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Într-o singură zi, ANPC a dat amenzi de 70.000 de lei, pe Valea Prahovei

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 august 2022

Autoritatea Națională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi de 70.000 de lei, pe Valea Prahovei, într-o singură zi de activitate a Comandamentului Munte 2022. În total, au fost aplicate amenzi contravenţionale de 70.000 lei şi 2 avertismente, potrivit unui comunicat al ANPC transmis joi, 11 august.

Au fost controlați şase operatori economici de pe Valea Prahovei:

  • SC Combist SRL – Cabana Vânătorilor Predeal,
  • SC Soke Service SRL – Sinaia,
  • SC Perla Bucegi SRL – Sinaia,
  • Irish Resort – Sinaia,
  • Org Avangarde Tour SRL – Sinaia
  • şi Mariclau Food SRL – Sinaia.

Pe lângă amenzile menționate anterior, s-au luat și măsurile de oprire definitivă de la comercializare şi retragere definitivă din circuitul consumului uman a peste 100 kg produse alimentare în valoare totală de aproximativ 4.500 lei şi oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru 2 operatori economici.

„Deşi realizăm controale periodic, avem Comandament de iarnă, în mod tradiţional, acum, la Comandamentul de vară, întâlnim, în continuare, aceleaşi nereguli, la operatorii economici din regiunea noastră. Respectul faţă de turistul de pe Valea Prahovei lasă de dorit, ceea ce ne determină să supraveghem continuu serviciile oferite în această zonă, până când nu vom mai constata abateri de la lege”, a declarat Ion Iordăchescu, șeful Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia.

Printre deficienţele constatate se numără:

  • utilizarea unor spaţii frigorifice neigienizate, cu resturi alimentare, scurgeri de lichide de la materii prime,
  • folosirea unor congelatoare cu strat gros de gheaţă,
  • utilizarea unor plite de gătit neigienizate şi a unor ustensile de bucătărie neconforme, deteriorate,
  • folosirea la gătit a unor produse alimentare fără elemente de identificare, cu data durabilităţii depăşită,
  • utilizarea la prepararea produselor alimentare a altor brânzeturi decât cele declarate în lista meniu,
  • comercializarea unor porţii de mâncare gătită care nu erau ţinute la masa caldă,
  • lipsa evidenţierii alergenilor în lista meniu,
  • existenţa graficelor de schimb al uleiului de prăjire necompletate la zi,
  • lipsa salteluţelor de protecţie,
  • existenţa unor tăblii de pat cu bucăţi de material lipsă, a unor pereţi murdari, a unor piese de mobilier cu vopsea exfoliată, a unor cearşafuri de pat cu fire de păr, în camerele de cazare etc.

Foto: ANPC/ Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW