Sunday, August 9, 2020
Jurnalism corect


INTERVIU Șefa Societății de Epidemiologie susține că numărul infectărilor ar putea scădea la finalul lunii mai sau chiar în iunie | Revenirea la viața normală nu se va face brusc

By Robert Madaianu , in Interviuri Stirile zilei , at 18 aprilie 2020 Etichete: , , ,

România este pe panta ascendentă a numărului de infectări cu COVID-19, iar ce se va întâmpla după sărbători va ține de cât de mult vor respecta românii regulile, susține președintele Societății Române de Epidemiologie, într-un interviu pentru mainnews.ro. Doina Azoicăi a vorbit și despre momentul în care numărul cazurilor ar putea scădea iar activitățile ar putea fi reluate. 

Vârful epidemiei este așteptat după sărbători, însă nivelul acestuia va fi influențat de gradul de respectare al recomandărilor de distanțare.

Se așteaptă la un vârf al fenomenului și în România, după această perioadă a sărbătorilor, în condiția în care nu toată populația va respecta în mod strict recomandările legate de evitarea întâlnirilor sau această limitare a contactului cu alte persoane care este posibil să fie infectate. Este de prevăzut o creștere și prognozele au estimat cifre diferite, lucrul acesta e greu de spus. Din păcate, evoluția fenomenului este o evoluție ascendentă, nu suntem pe panta descendentă, încât să sperăm că în aceste zile lumea va ține cont de toate recomandările care au fost făcute și în acest sens, chiar dacă creșteri ale numărului de cazuri vor fi, important este ca aceste creșteri să nu fie bruște, de la o zi la alta”, susține Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie.

Când s-ar putea termina

Medicul susține că România ar putea trece pe o pantă descendetă la finalul lunii mai sau chiar în iunie.

După cum au fost și modelările matematice care au fost făcute (…), sfârșitul lunii mai și, în cazurile, să zicem, mai puțin favorabile, probabil inclusiv luna iunie”, a spus acesta, cu referire la panta de descreștere a numărului de cazuri.

Cum revenim la normal

După scăderea numărului de cazuri, revenirea la normal nu va fi făcută brusc, susține Azoicăi.

În principiu, ca strategie, reluarea activităților sau revenirea la viața normală nu se va face brusc, ci se va face treptat, etapizat și lucrul acesta va fi posibil doar în momentul în care numărul de cazuri va scădea semnificativ, adică vor fi scăderi semnificative de la o zi la alta iar numărul de decese va fi foarte mic sau chiar zero. Atunci putem spune că am ajuns într-un moment în care există stabilitatea fenomenului”, a conchis medicul.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW