INTERVIU Medicii militari din prima linie, mărturii despre situația din spitale | Pregătiri pentru vârful epidemiei la Suceava, județul cu peste 2.000 de infectări
Medicii militari din trei spitale a căror conducere au preluat-o au dezvăluit situația din unitățile sanitare. Doctorii fac pregătiri pentru vârful epidemiei, așteptat în următoarele săptămâni. La Suceava, județul cel mai afectat de pandemie, situația este acum stabilă, potrivit managerului militar. Acolo sunt tratați, în prezent, peste 400 de pacienți infectați cu noul coronavirus.
Suceava | Pregătiri pentru vârful epidemiei
Medicii care au preluat conducerea spitalului din Suceava, grav afectat de pandemie, susțin că greul nu a trecut și se pregătesc pentru ce urmează.
”Ne pregătim pentru ceea ce s-a previzionat în următoarele două săptămâni de evoluție. (…) Situația, acum, în spital, este stabilă. Avem un număr de 465 de pacienți COVID, s-a mai redus numărul celor care sunt tratați în spital, avem resurse suplimentare de 700 și ceva de paturi”, potrivit lui Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății.
”Suntem în procedura de evaluare a instalației tehnice de distribuire a oxigenului medical. Tot bazându-ne pe previziunile comunicate de Instituția Prefectului, pe previziunile statistice calculate de Universitatea Suceava, în care în perioada următoare, la încărcarea capacității maxime de paturi a spitalului și după comunicarea medicului infecționist, aproximativ jumătate din acești pacienți ar avea nevoie de oxigeno-terapie”, susține colonelul dr. Daniel Derioiu, managerul spitalului din Suceava, în interviul acordat reprezentanților Ministerului Apărării.
Aproape jumătate din cele peste o mie de cadre medicale infectate cu COVID-19 în toată țara sunt din Suceava, potrivit ultimelor date oficiale.
Focșani | Medic militar: Am găsit oameni neîncrezători
Colonelul Alexandru Keresztes, șeful interimar al Spitalului Județean Focșani, susține că echipa sa nu a mers în Vrancea să transforme spitalul într-o cazarmă și că a găsit și angajați care se temeau.
”Am găsit în rândul angajaților spitalului oameni temători, neîncrezători. (…) Am găsit și oameni receptivi. (…) Noi nu am venit aici să facem o cazarmă militară, noi am venit cu experiența noastră”, a spus el.
Keresztes susține că în următoarele săptămâni este așteptată o creștere a infectărilor.
”Conform prognozelor elaborate de specialiștii Ministerului Sănătății, pentru următoartele 2-3 săptămâni se așteaptă un val în creștere a numărului de cazuri”, a adăugat medicul.
Deva | Spitalul, aproape de redeschiderea totală
Spitalul din Deva, și el preluat de o conducere militară, se apropie de redeschiderea aproape totală.
”Mai există o capabilitate care urmează să fie deschisă, după care, probabil că finalul acestor sărbători pascale va prinde întreg Spitalul Județean de Urgență Deva, clădirea lui principală, cu secțiile din interiorul spitalului, funcționale în proporție de 100%, atât cât cât poate fi capacitatea acestui spital înaceste vremuri”, a declarat locotenent-colonel medic Constantin Vlase – managerul spitalului din Deva.
”Am reușit să rezolvăm o parte din problemele acestui spital și să-l facem să devină (…) operațional, până după Paște, în proporție de 100%”, a adăugat și maior medic Bogdan-Ion Țambrea – director medical.
Foto: captură din interviul din Suceava
Comentarii
… [Trackback]
[…] Read More on on that Topic: mainnews.ro/interviu-medicii-militari-din-prima-linie-marturii-despre-situatia-din-spitale-pregatiri-pentru-varful-epidemiei-la-suceava-judetul-cu-peste-2-000-de-infectari/ […]
… [Trackback]
[…] Find More on that Topic: mainnews.ro/interviu-medicii-militari-din-prima-linie-marturii-despre-situatia-din-spitale-pregatiri-pentru-varful-epidemiei-la-suceava-judetul-cu-peste-2-000-de-infectari/ […]