Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Intervenție de peste 20 de ore pentru salvatorii români din Turcia. Un alt tânăr a fost scos de sub dărâmături

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 februarie 2023 Etichete: , , ,

După mai bine de 20 de ore, un tânăr de 16 ani a fost salvat de sub dărâmături joi dimineață, 9 februarie, de una dintre echipele de salvatori române din Turcia.

Tânărul a fost identificat în dimineața zilei precedente de către salvatorii români, care s-au confruntat, în schimb, cu mai multe dificultăți.

Concret, un alt cutremur, de 4,2 grade pe Scara Richter, a îngreunat intervenția echipei române.

S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Tânărul a fost scos de sub dărâmături după 20 de ore „de muncă continuă”, fiind conștient și cooperant, au mai menționat salvatorii români.

În cele 3 zile de intervenții, 4 persoane au fost salvate de sub dărâmături. Pe lângă tânărul de 16 ani, este vorba și de o familie formată din trei membri (detalii, aici).

În prezent, salvatorii români trebuie să caute victimele blocate sub dărâmăturile unei clădiri de opt etaje, alături de autoritățile din Turcia.

România a fost prima țară care a trimis echipe de salvatori în Turcia, după cum a menționat premierul Nicolae Ciucă în debutul ședinței de Guvern de miercuri.

În total, 2 echipe de salvatori, formate din personal specializat de căutare-salvare, medici și asistenți SMURD sau personal cu echipe canine intervin în locurile afectate de cutremurele dezastruoase de luni.

Ultimele date publicate în presa locală și occidentală arată că aproximativ 16.000 de persoane și-au pierdut viața.

Sursă foto: ISU

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW