Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Dan Barna s-a încheiat fără concluzii: Sunt dezamăgit. A fost o discuție formală

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 7 septembrie 2021

Întâlnirea de marți, 7 septembrie, dintre Klaus Iohannis și Dan Barna s-a încheiat fără concluzii, iar co-președintele USR PLUS a precizat că este „dezamăgit”, acuzându-l pe președinte că nu și-a exercitat rolul de mediator, pentru a pune capăt crizei politice, declanșată odată cu revocarea fostului ministru al Justiției, Stelian Ion.

Știu că foarte mulți dintre dumneavoastră sperați ca această întâlnire să vină cu o soluție, din păcate a fost o întâlnire formală în care am trecut în revistă istoricul acestei crize și am prezentat poziția USR PLUS, potrivit căreia ieșirea din criză se poate rezolva rapid, printr-un nou premier propus de coaliție”, a declarat Dan Barna, marți, la Parlament, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni.

Dan Barna a mai spus că se aștepta ca președintele să analizeze scenariile în funcție de care coaliția formată din PNL, USR PLUS și UDMR ar mai putea continua la guvernare.

A fost o întâlnire de care sunt dezamăgit(…)am făcut fotografia prezentului”, a adăugat vicepremierul demisionar.

Co-președintele USR PLUS a precizat că Iohannis va accepta demisiile miniștrilor USR PLUS, în momentul în care acestea vor ajunge la Palatul Cotroceni.

Vreau să fiu foarte clar: Demisiile au fost anunțate ieri seară (n.r. luni) și depuse de dimineață la cabinetul premierul în deplină asumare și deplină responsabilitate. Florin Cîțu nu are competența necesară să conducă această coaliție, nu ne jucăm cu demisiile, nu facem bambilici cu demisiile, au fost depuse legal, olograf, așteptăm să fie procesate, cele 45 de zile au început să curgă”, a spus Barna.

Moțiunea de cenzură, blocată în Parlament

A patra ședință a Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, ce a fost convocată pentru marți, 7 septembrie, a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce parlamentarii PSD au lipsit, iar din PNL singurul parlamentar prezent a fost Ludovic Orban.

Noua majoritate Cîțu – Ciolacu blochează dreptul la moțiunea de cenzură a unor parlamentari(…)Avem o majoritate Cîțu-Ciolacu, echipa premierului Florin Cîțu cu Marcel Ciolacu, care ucide prin fiecare neprezentare la BPR statul de drept din România. Lăsați moțiunea de cenzură să se întâmple, încetați să transformați România într-un stat bananier”, a transmis Dan Barna.

Chiar dacă Ludovic Orban a trimis moțiunea la Guvern, demarând procedura de demitere a Executivului, liberalii din tabăra lui Florin Cîțu iau în calcul să atace decizia șefului PNL la Curtea Constituțională, lucru ce va întârzia depunerea moțiunii de cenzură.

Moțiunea trebuie să ajungă la vot, chiar dacă va fi votată doar de USR PLUS, tot este un drept constituțional, pe care Marcel Ciolacu, Florin Cîțu trebuie să îl respecte”, a precizat liderul USR PLUS.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Information here to that Topic: mainnews.ro/intalnirea-dintre-klaus-iohannis-si-dan-barna-s-a-incheiat-fara-concluzii-sunt-dezamagit/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW