Friday, January 28, 2022
Jurnalism corect


Întâlnire între ambasadorul Germaniei și ministrul de Externe român. Discuții despre criza provocată de epidemie și despre situația muncitorilor sezonieri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut, marți, o întâlnire cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt. Oficialii au discutat despre relațiile bilaterale dintre țări, despre evoluția crizei provocate de pandemie, dar și despre situația muncitorilor sezonieri.

“În cadrul convorbirii au fost evocate relațiile bilaterale foarte bune, de natură strategică, dintre cele două state. Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluția crizei epidemiologice din România și Germania și măsurile de relaxare care se au în vedere în perioada următoare. Cei doi oficiali au exprimat interesul cu privire la reluarea agendei politico-diplomatice dinamice din acest an, de îndată ce condițiile o vor permite”, se arată într-un mesaj al Ministerului de Externe.

Ministrul de Externe român și ambasadorul Germaniei au convenit ca problematica muncitorilor sezonieri români din Germania să fie tratată cu prioritate.

“Ministrul român al afacerilor externe a reiterat atenția prioritară pe care autoritățile române o acordă situației cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania și a exprimat preocuparea constantă a autorităților române pentru respectarea drepturilor acestora și pentru asigurarea condițiilor adecvate de muncă, mai ales în contextul generat de noul coronavirus. Ministrul Aurescu a salutat  modificarea cadrului legislativ german, care va oferi mai multă protecție de muncă, socială și sanitară lucrătorilor din industria cărnii și a exprimat interesul pentru menținerea unui dialog constant și deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluții pentru cetățenii români care își desfășoară activitatea în Germania”, mai arată MAE.

În cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu a menționat că România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova.

“Ministrul Bogdan Aurescu a menționat sprijinul substanțial acordat de România cetățenilor din R. Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19. A arătat că România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul german au stabilit să continue dialogul și coordonarea, între cele două părți, cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv în perspectiva Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE și respectării depline a valorilor democratice și a statului de drept”, mai transmite MAE.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW