Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, sesizare la DNA în urma unui audit al Curții de Conturi

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 8 decembrie 2021

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a anunțat miercuri, 8 decembrie, că a sesizat Direcția Națională Anticorupție (DNA), după ce au fost cheltuite fonduri de la buget, în valoare de 1,8 milioane de lei, pentru un proiect care nu a fost finalizat nici în prezent, deși a fost început în anul 2014. 

Este vorba despre proiectul „Memorialul Închisoarea Tăcerii Râmnicu Sărat și Centrul Educațional privind Comunismul în România”.

IICCMER a demarat activități în vederea realizării proiectului mai sus amintit, sens în care a efectuat cheltuieli ineficiente cu studii și documentații la diferite faze de proiectare, fără a fi transpuse în lucrări de investiții”, se arată într-un comunicat transmis de IICCMER.

Reprezentanții institutului susțin că în perioada 2017-2019 nu s-ar fi efectuat niciun demers concret pentru derularea proiectului, iar în anul 2020, toate avizele obținute până atunci au expirat.

Cu alte cuvinte, serviciile de consultanță și proiectare achiziționate de IICCMER în anii anteriori nu au contribuit la atingerea obiectivelor propuse, iar documentațiile rezultate din aceste activități nu au fost și nu mai pot fi utilizate în forma achiziționată pentru implementarea proiectului de investiții în cauză”, acuză sursa citată.

Denunțul IICCMER la DNA vine ca urmare a unui audit efectuat de Curtea de Conturi, mai arată instituția.

În perioada 2014-2020, IICCMER a fost condus de Radu Preda, în prezent paroh al comunității românești din Munchen, arondată Bisericii Buna Vestire din orașul german.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW