Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Instituțiile publice nu vor mai putea cere copii ale actelor oficiale / Legea a fost promulgată

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 9 noiembrie 2021

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, 9 noiembrie, Legea prin care interzice autorităților publice să mai ceară cetățenilor copii ale unor avize sau documente care au fost emise de alte instituții publice.

Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative”, este unul dintre decretele semnate marți de președintele Klaus Iohannis.

Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale”, potrivit Legii adoptate marți de președintele Klaus Iohannis.

Instituțiile publice vor fi nevoite să solicite documentele, în format electronic, copii sau extrase de pe acestea, în mod direct entităților care le-au emis, după ce beneficiarul serviciului public își va da consimțământul în acest sens.

 Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/institutiile-publice-nu-vor-mai-putea-cere-copii-ale-actelor-oficiale-legea-a-fost-promulgata/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW