Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Instituțiile de stat din România, vizate de un nou val de atacuri informatice/ Ce urmăresc atacatorii

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Specialiștii în securitate informatică au identificat o companie de mail-uri înșelătoare trimise în numele unor organizații precum Poșta Română, Banca Transilvania, DHL sau GLS, potrivit Bitdefender. Compania de mail-uri înșelătoare instalează amenințări de spionaj pe calculatorul infectat, iar țintele predilecte ale acestei campanii sunt calculatoarele instalate în instituțiile publice.

Odată ce angajatul accesează link-ul sau fișierul infectat din e-mailul respectiv, amenințarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem și poate trimite atacatorilor informațiile stocate și activitatea de pe dispozitiv.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat Agent Tesla și într-o companie globală de spionaj la adresa industriei de petrol și gaze, în plină criză a prăbușirii petrolului, cu scopul de a afla cum se poziționează companii-cheie în diferite țări cu rol strategic pe plan mondial.

Recomandări pentru utilizatori:

 • Verificați cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate.
 • Evitați să accesați fișiere executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj.
 • Folosiți o soluție de securitate performantă capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.
 • Folosiți calculatorul de serviciu doar în scop profesional și nu accesați aplicații sau programe în interes personal.

Potrivit Hotnews.ro, amenințarea de spionaj Agent Tesla a fost descoperită în 2014, însă de atunci a suferit multiple actualizări și îmbunătățiri. Amenințarea rămâne ascunsă pe sistemul infectat, eludează soluția de securitate instalată și poate transmite parole, face capturi de ecran, dar și trimite date de acces la multiple platforme accesate de către victimă.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW