Sunday, April 28, 2024
Jurnalism corect


Dosarul Mineriadei, pe masa Instanței Supreme. După trei decenii, justiția încă analizează dacă se reiau cercetările

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 12 octombrie 2020 Etichete: ,

Dosarul Mineriadei este reluat, luni, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Judecătorii trebuie să judece contestația în etapa de cameră preliminară, în care se stabilește dacă probele au fost strânse legal și poate începe ancheta. În primă fază s-a decis reluarea cercetărilor, însă verdictul nu a fost definitiv.

Judecătorii au amânat procesul pentru data de 23 noiembrie.

În 2016 dosarul a fost reluat de la zero. Acuzațiile sunt de infracțiuni contra umanității.

Cei vizați de ancheta sunt demnitarii de la acea vreme: Ion Iliescu, Petre Roman, dar și fostul director al SRI, Virgil Măgureanu sau fostul ministru al Apărării, Victor Athanasie Stănculescu.

CITEȘTE ȘI: Lovitură în Dosarul Revoluției: Instanța supremă dă 5 zile procurorilor să spună dacă mențin trimiterea în judecată a lui Ion Iliescu sau cer reluarea cercetărilor după nereguli găsite în anchetă

Un an mai târziu dosarul Mineriadei a fost trimis în judecată, dar pe 8 mai 2019, judecătorul de la camera preliminară a Înaltei Curți a decis refacerea anchetei, susținând că „prin modalitatea în care s-a desfășurat ancheta penală, învinuitului Iliescu Ion i-a fost încălcat, în mod grav și iremediabil, dreptul la apărare”.

CITEȘTE ȘI: 30 de ani de la Mineriadă și niciun vinovat

Foto: realitatea.net

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *