Sunday, July 3, 2022
Jurnalism corect


Instanța Supremă explică de ce a respins arestarea șefilor DRDP Timișoara: Nu sunt probe că banii ar fi ajuns la PSD

By Robert Madaianu , in Justitie Politic , at 14 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Nu a fost demonstrat pericolul lăsării în libertate a șefilor de la Drumuri Timișoara și nu sunt probe solide care să arate că presupusele ilegalități ar fi fost coordonate de lideri din PSD. Sunt două dintre argumentele judecătoarei de la Instanța Supremă care a respins cererea DNA, de arestare preventivă a celor opt persoane reținute în dosarul ,,PSD Arad”. 

Judecătorul de la Instanța Supremă a considerat că nu există probe care să demonstreze că dacă cei vizați în dosar sunt lăsați în libertate există un pericol social real.

,,În cauza de faţă nu s-a propus şi administrat nici o probă privind existenţa unui pericol social concret pentru ordinea publică ca urmare a lăsării în libertate a inculpaţilor, pericol care nu poate subzista doar ex re, din simpla săvârşire a unor infracţiuni grave. (…) În plus faţă de acestea, din nicio probă  existentă la dosar nu rezultă că inculpaţii ar fi manifestat un comportament care să impună privarea lor de libertate în scopul asigurării bunei desfăşurări a procesului penal, al împiedicării sustragerii de la urmărirea penală sau de la judecată ori al prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni„, se arată în motivarea judecătoarei de la Instanța Supremă.

Instanța: Nu sunt probe că banii ajungeau la partid

În documentul consultat de mainnews.ro, Instanța Supremă arată că nu există probe suficiente care să demonstreze că banii ar fi ajuns la PSD. Asta deși în dosar sunt dovezi cu privire la strângerea ilegală de bani la punctul de trecere a frontierei.

,,Referitor la acuzaţiile constând în împrejurările şi scopul în care se plăteau anumite taxe la organizaţia de partid, judecătorul de drepturi şi libertăţi reţine că acestea se fundamentează în principal pe declaraţiile suspectului (…) şi pe conţinutul convorbirilor interceptate, cu privire la care însă în referatul procurorului sunt redate anumite afirmaţii cărora li se atribuie un anumit înţeles, fiind completate cu explicaţii şi deducţii care reprezintă aprecieri personale ale organului de cercetare penală.

În acelaşi sens, deşi există la dosar  indicii că inculpaţii Horgea Cristian şi Ispravnic Cristian au fost implicaţi, împreună cu alţi inculpaţi, în schimbarea din funcția de (…) și numirea sa în funcția de (…), numirea în funcția de șef al Departamentului Venituri din cadrul D.R.D.P. Timișoara a  inculpatului Lucaciu Mircea, numirea inculpatului Pascu Mirel în funcția de șef al Departamentului Juridic şi numirea lui (…) în funcția de șef al (…), la dosar nu există , în sensul cerut de art.223 alin.2 din Codul de procedură penală, suficiente probe din care să rezulte suspiciunea rezonabilă că aceştia au săvârşit infracţiunea prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000”, se mai arată în document.

Parlamentarii social-democraţi Dorel Căprar, Florin Tripa și Ioan Chisăliță sunt urmăriţi penal de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu. Ancheta vizează infracţiuni de corupţie desfăşurate în punctele de trecere a frontierei din Arad.

Mai multe detalii despre acuzațiile procurorilor, AICI.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW