Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Instanța i-a anulat titlul de doctor generalului SRI în rezervă Dumitru Dumbravă

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2021

Tribunalul București a decis miercuri, 29 septembrie, să-i anuleze titlul de doctor generalului în rezervă Dumitru Dumbravă, fost șef al Direcției Juridice a Serviciului Român de Informații. Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Solicitarea de anularea titlului de doctor deținut de Dumitru Dumbravă a fost făcută de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” în anul 2020, ca urmare a dezvăluirilor făcute în publicația Pressone de către jurnalista Emilia Șercan.

Dumitru Dumbravă a ajuns în atenția publicului după ce, într-un interviu acordat în anul 2015, a folosit expresia „câmpul tactic” cu referire la instanțele de judecată.

Teza de doctorat, plagiată aproape integral

În iulie 2018, ancheta realizată de Pressone a scos la iveală că Dumitru Dumbravă a plagiat aproape integral teza de doctorat pe care a susținut-o în 2012 la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV). Coordonator  i-a fost generalul de brigadă (r.) prof. univ. dr. Constantin Onișor, fostul director al Școlii Doctorale a ANIMV.

Conform sursei citate, aproape în întregime, teza de doctorat cu titlul „Aspecte cu relevanță privind securitatea în spațiul cibernetic” este plagiată din diferite surse online: din rezumatul unei alte teze de doctorat, dintr-o lucrare de masterat, una de licență, chiar și dintr-un discurs al fostului ministru Relu Fenechiu.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW