Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Instanța explică de ce i-a dat o pedeapsă blândă lui Ilie Năstase, judecat pentru că a condus băut

By Robert Madaianu , in Justitie , at 2 ianuarie 2020 Etichete: ,

Magistrații Curții de Apel București au publicat argumentele care i-au determinat să îl condamne pe Ilie Năstase la nouă luni de închisoare cu amânarea executării. Potrivit documentului, judecătorii au avut în vedere cariera lui Năstase și impactul pe care acesta l-a avut asupra imaginii României.

(Suspendarea pedepsei, în loc de amânare, n.r.) nu se impune raportat la circumstanțele personale inculpatului. După cum a reținut și prima instanță, inculpatul are vârsta de 72 de ani, este căsătorit, are studii medii și este bine integrat în societate și familie, nefiind cunoscut cu antecedente penale. De asemenea, acesta a fost unul dintre cei mai importanți jucători de tenis ai anilor 1970, fiind numărul unu mondial de două ori, în 1972 ș i 1973. În 2005 „TENNIS Magazine” l-a plasat pe locul 28 în lista celor „40 cei mai mari jucători de tenis din ultimii 40 de ani”. A fost desemnat de patru ori „Cel mai bun sportiv român al anului” (în 1969, 1972, 1973 și 1974). Printr-un decret prezidențial din 1 decembrie 2008, I__ N___ a fost înaintat în gradul de general-maior (cu 2 stele) în retragere în Ministerul Apărării”, arată judecătorii.

Chiar și așa, fostului tenismen i s-a atras atenția că se poate transforma într-un exemplu negativ.

,, Se impune însă a se atrage atenția inculpatului cu privire la faptul că toate faptele pozitive care-l pun într-o lumină bună în ochii societății românești și nu numai, realizate de aceasta în aproape o viață, pot fi lesne uitate in măsura in care acesta va continua să săvârșească fapte antisociale, putându-se transforma ușor intr-un exemplu negativ”, se mai arată în documentul consultat de mainnews.ro.

Ilie Năstase a fost condamnat în februarie 2019, de către Judecătoria Sectorului 1, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu amânare, cu termen de supraveghere de 2 ani. La judecarea apelului, Ilie Năstase a solicitat reducerea sentinței de 9 luni de închisoare, spunând că regretă faptul că a condus în stare de ebrietate și că până la vârsta de 35 de ani nu a consumat alcool. În iulie, fostul tenismen a fost condamnat definitiv.

În 2018, Ilie Năstase a avut un schimb dur de replici cu un agent de poliție, iar fostul tenismen a plecat de pe loc cu mașina, chiar dacă a fost somat să oprească și i s-a cerut să se legitimeze. La acel moment, autoritățile au susținut că Năstase a devenit agresiv și a refuzat sa i se recolteze probe biologice.

În aceeași seară, Ilie Năstase a fost prins din nou conducând un scuter, pe Șoseaua Ștefan cel Mare, chiar dacă nu avea dreptul de a conduce. De asemenea, el a făcut un viraj peste linia continuă.

Inquam Photos / Alexandru Busca

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW