Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Inspectorii școlari anchetează lipsa de reacție a profesoarei din Prahova, batjocorite de elevi: Nu ne explicăm lipsa de autoritate

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2023 Etichete: , , , ,

Inspectoratul Școlar Județean(ISJ) Prahova susține că anchetează  lipsa de reație a profesoarei de limba engleză, care a fost batjocorită de doi elevi, chiar în timpul clasei. Cadrul didatic are o experiență de 20 de ani în învățâmânt și la ultimele evaluări, inclusiv medicale, a reieșit că este „aptă” să desfășoare activitatea de profesor.

Într-un video apărut în mediul online,  la o școală din Prahova, un elev se apropie de profesoara de engleză și simulează un act sexual cu aceasta. Altul îi suflă în față fumul de la o țigară electronic, în timp ce un al treilea filmează și îi îndeamnă pe colegii săi să facă gesturi obscene în fața profesoarei. În mod surprinzător, profesoara nu are nicio reacție de respingere a acestor comportamente, deși nu-și mai poate duce ora la bun sfârșit. Râde, ignoră stânjenită, însă, nu manifestă nicio autoritate în fața elevilor care o hărțuiesc.

Nu ne explicăm lipsa de reacție a doameni profesoare și nici lipsa de autoritate a dumneaei. Doamna are vechime în învățământ. Are gradul I. La examinările de la Medicina Muncii a ieșit aptă pentru a lucra în învățământ”, a declarat Ilona Rizea, șefa ISJ Prahova, la Europa FM.

Dosar penal pentru ultraj și nota scăzută la purtare pentru elevii care s-au „distrat” pe seama profeoarei

Până la acest moment, conducerea unității de învățământ în care s-a derulat „episodul” de hărțuire, a decis scăderea notei la purtare(nota 4) și mustrare scrisă. Distinct de aceste „pedepse”, celor doi elevi de 13 ani li s-a deschis și un dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri.  Ministerul Educației și mai ulți politicieni au anunțat că vor institui reguli mai drastice în sistemul de învățământ, astfel încât autoritatea profesorilor să nu mai fie știrbită. În urma anchetei derulate de ISJ Prahova, se va stabili și ce măsuri o vor viza pe profesoara care nu a avut nicio reacție de respingere a acestor comportamente din partea elevilor. Cu doar o zi înainte ca acest filmuleț să apară în mediul virtual, un adolescent din București era arestat preventiv pentru că și-a înjunghiat profesoara în timpul orei.

Citește și: Discuții cu MAI și Protecția Copilului după ultimele incidente din școli. Ce măsuri anunță ministrul Educației

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii