Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 2 milioane de lei benzinăriilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 17 martie 2022

Inspectorii de muncă au dat amenzi de peste 2 milioane de lei benzinăriilor, a anunțat joi, 17 martie, ministrul Muncii, Marius Budăi. Mai multe instituţii, printre care Consiliul Concurenţei, ANAF, ANPC şi Ministerul Muncii, au efectuat controale la benzinării în ultima săptămână, după episodul „isteria prețurilor la carburanți”.

Au fost făcute aproximativ 2.500 de controale la benzinării, activitatea unui operator economic fiind sistată.

„Inspectorii de muncă au acordat 2.276 de sancțiuni în cadrul campaniei naționale privind stațiile de carburanți, dintre care 1.766 avertismente și 510 amenzi, în valoare de 2.210.400 lei. Au fost efectuate 2.453 de controale la stațiile de carburant care au 84.389 de angajați. Au fost descoperite și 11 cazuri de muncă la negru, iar activitatea unui operator economic a fost sistată”, a anunțat ministrul social-democrat, pe contul său de Facebook.

Context

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a aplicat amenzi de 950.000 de lei, în timp ce Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a aplicat amenzi de 140.000 de lei, în urma controalelor demarate de Guvern la benzinării, după isteria prețurilor la carburanți, a anunțat vineri, 11 martie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a verificat 814 stații de distribuire a carburanților și a dat 672 de amenzi, în valoare totală de 750.000 de lei.

Guvernul transmite atunci că activitățile de control, realizate de mai multe instituții, sunt încă în derulare.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW