Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Inspectorii ANAF vor avea voie să poarte armă / Explicațiile Ministrului Finanțelor

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 27 februarie 2024 Etichete:

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat luni, 26 februarie, că reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) presupune ca activitatea economică ilicită să fie urmărită de serviciile teritoriale judeţene, în prezent fiind urmărită de cele care funcţionează la nivel regional.  În plus, inspectorii antifraudă vor fi „militarizaţi”, ei urmând a purta armă.

„Atunci când a apărut Poliția Fiscală toată lumea a știut că acolo se petrece ceva ce nu este în regulă. Asta înseamnă că Direcția noastră Regională de Anti-Fraudă Fiscală, reorganizându-se și fiind reprezentantă la nivel de teritoriu, va avea aceste Inspecții Anti-Fraudă Județene care își vor desfășura activitatea conform normelor în vigoare”, a spus Marcel Boloș.

„Această noutate pentru militarizarea inspectorilor antifrauda este nu numai legată de militarizare și de această posibilitate pe care o vor avea legală de port armă, inclusiv de protecție în timpul serviciului, ci structurile teritoriale județene, să știe evazioniștii, că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării ordonanței de urgență, urmărită de aceste servicii teritoriale județene. Vrem să le întărim și să le consolidăm statutul pe care îl au inspectorii antifraudă, să consolidăm capacitate instituțională a aceste direcții generale foarte importantă”,

Acesta a explicat în ce context ar avea nevoie un inspector antifraudă să poarte armă.

„În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea… Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă”, a declarat Boloş.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW