Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Inspecția Judiciară verifică dosarele privind infracțiunile comise sub influența drogurilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 august 2023

Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, Roxana Ioana Petcu, a dispus marți, 22 august, efectuarea unor verificări în cazul dosarelor având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora. 

„Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare a dispus efectuarea unui control tematic la nivel național privind cauzele având ca obiect deținerea de substanțe interzise și infracțiuni săvârșite sub influența acestora”, a transmis Inspecția Judiciară.

Decizia survine la patru zile de la teribilul accident produs pe drumul dintre 2 Mai și Vama Veche, în care un șofer aflat sub influența drogurilor a intrat în plin cu autoturismul într-un grup de opt persoane. Doi tineri au murit, iar alți trei au fost răniți.

Ulterior, s-a descoperit un întreg lanț de erori care au condus la producerea tragicului eveniment. Șoferul a fost oprit de polițiști cu doar câteva ore înainte de accident, după recunosc autoritățile, în mașină fiind găsite droguri. El a fost însă lăsat să liber să plece de așa-zișii oameni ai legii, care nu au considerat necesar să verifice dacă consumase sau nu droguri înainte de a se urca la volan. În plus,  autoturismul implicat în accident nu avea încheiată polița RCA, fapt ce ar fi trebuit să atragă reținerea talonului și a plăcuțelor de înmatriculare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW