Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Inspecția Judiciară propune elaborarea unui ghid pentru identificarea autorilor scurgerilor de informații din anchetele penale/ Decizia, ca urmare a unor verificări privind SIIJ

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 8 martie 2021 Etichete: , ,

Inspecția Judiciară propune sesizarea procurorului general pentru a analiza oportunitatea elaborării unui ghid prin care copiile actelor din dosarele penale să conțină semne distinctive astfel încât să poată fi identificați autorii scurgerilor de informații. Propunerea vine în contextul unor verificări efectuate la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în legătură cu publicarea în presă a unor documente din dosarul fostului procuror Mircea Negulescu. Inspectorii nu au reușit să stabilească cine a furnizat respectivele acte.

Raportul Inspecției Judiciare concluzionează că „nu se poate stabili cu certitudine modalitatea și persoana care a furnizat mass-media referatul, (..) împrejurare în care nu se poate reține încălcarea confidențialității lucrării de are acest caracter de către magistrații procurori”.

În acest context, se propune sesizarea procurorului general „în vederea analizării oportunității elaborării unui ordin/norme/ghid cu privire la modalitatea de eliberare a copiilor după actele din dosarele penale aflate în cursul urmăririi penale , care să conțină semne distinctive, astfel îmcât să se poată stabili sursa scurgerii de informații către mass-media”.

Inspectorii propun şi monitorizarea modalității de comunicare publică a SIIJ timp de 6 luni, de către conducerea PÎCCJ, împreună cu Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice.

Raportul va fi discutat marţi, în şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM.

Sursa foto: Facebook

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW