Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Inspecția judiciară contestă decizia de respingere a acțiunii disciplinare în cazul lui Daniel Horodniceanu

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 21 noiembrie 2023

Inspecția Judiciară a formulat recurs împotriva deciziei secției pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a respinge acțiunea disciplinară împotriva vicepreședintelui CSM, Daniel Horodniceanu.

Horodniceanu a fost implicat, în luna aprilie a acestui an, într-un scandal cu doi polițiști. Fiind oprit în trafic pentru o presupusă depășire neregulamentară, vicepreședintele CSM a încercat să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa, după cum reiese dintr-o filmare publicată de jurnalistul Dan Bucura pe portalul jurnalist.ro.

„Dom’ne, v-am spus cine sunt, da? Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă organizată. Nu mă cunoașteți? (…) De ce nu mă cunoașteți oare?”, le-a reproșat Horodniceanu agenților.

În acest context, Inspecția Judiciară a declanșat acțiunea disciplinară față de Horodniceanu, iar în final l-a găsit vinovat de încălcarea statutului judecătorilor și procurorilor. Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a decis însă miercuri, 8 noiembrie, să respingă acțiunea disciplinară a Inspecției Judiciare împotriva vicepreședintelui CSM.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW