Monday, October 18, 2021
Jurnalism corect


INSP avertizează: Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 23 iulie 2020 Etichete: , ,

Institutul Național de Sănătate Publică reamintește cetățenilor importanța respectării măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii coronavirusului, în contextul creșterii uriașe a cazurilor de coronavirus.

„Rugăm populația să respecte măsurile de bază de protecție sanitară, acestea fiind singurele instrumente cu care putem preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2 și îmbolnăvirea cu COVID-19.

• Purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, locul de munca)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

• Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

• Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

• Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

• Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Reluarea activităților și evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor sunt strâns legate de comportamentul fiecărui individ.

Recomandăm informarea din surse oficiale și adoptarea unui comportament responsabil”, scrie INSP.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW