Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Înșelăciune pe internet. Percheziții la persoane bănuite că n-au plătit bunuri în valoare de 60 000 de lei comandate online / 15 persoane conduse la audieri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 26 august 2020 Etichete: , , ,

Polițiștii din Alba au descins, miercuri dimineață, la locuințele mai multor persoane bănuite că ar fi comandat online bunuri în valoare de peste 60.000 de lei pe care nu le-au mai plătit. Sunt în desfășurare 17 percheziții domiciliare.

UPDATE 15 persoane au fost conduse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

În urma perchezițiilor care au avut loc azi, 26 august, la persoane bănuite de înșelăciune prin internet, polițiștii din Alba au indisponibilizat peste 4.000 de euro, peste 8.500 de lei și bunuri care ar proveni din activitatea infracțională.

Au fost indisponibilizate produse electronice, electrocasnice, de uz gospodăresc, articole sportive, produse cosmetice, jucării, articole vestimentare, tablete, telefoane și cartele telefonice, 4.030 de euro și 8.519 lei.

Știrea inițială

În total ar fi fost prejudiciate peste 70 de societăți care vând produse în mediul online.

La data de 26 august 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, efectuează 17 percheziţii, toate în județul Alba (în comunele Șona, Jidvei și în municipiul Blaj), la persoane bănuite de săvârșirea unor infracțiuni de înșelăciune”, arată un comunicat al IGPR.

În acest dosar sunt cercetate 16 persoane. Acestea ar fi comandat de pe internet de 174 de ori mai multe produse pe care urmau să le plătească prin “ordin de plată”. În realitate, plata nu mai era efectuată în termenul de 15 zile de la validarea comenzii.

Cei în cauză au comandat de pe internet electrocasnice, bunuri de uz casnic, mobilier, obiecte vestimentare, triciclete.

La ridicarea coletelor, de la firmele de curierat, persoanele vizate ar fi folosit date și identități false sau ale unor persoane care nu aveau nicio legătură cu comenzile. Aceștia evitau să le fie livrate comenzile la domiciliu, stabilind, telefonic, cu curierul, alte locuri de întâlnire.

În acest fel, ar fi fost înșelate peste 70 de societăți, care comercializează bunuri on-line, cu sume cuprinse între 1.000 și 20.000 de lei, prejudiciul total fiind de peste 60.000 de lei.

Totodată, în urma investigațiilor, polițiștii au constatat că alte două persoane ar fi instigat sau sprijinit persoanele vizate de anchetă, la săvârșirea faptelor de înșelăciune.

sursa foto: Dreams Time

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW