Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Inițiativă liberală: legea „Alexandra” care prevede închisoare pe viață pentru criminali/Petiția online a adunat aproape 50.000 de semnături

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 6 august 2019 Etichete: ,

Legea “Alexandra” este o inițiativă liberală care prevede închisoare pe viață pentru criminali. O lege similară a fost adoptată în luna mai de parlamentul din Serbia, după un un caz asemănător celui de la Caracal. 

Legea Tijana prevede închisoare pe viață, fără drept de eliberare condiționată, pentru violarea și uciderea minorilor. Inițial, în Serbia, o persoană care comitea astfel de infracțiuni putea fi condamnată la închisoare pentru o perioada de 30-40 de ani.

Petiție online pentru sustinerea legii “Alexandra”

Inițiativa liberalilor ,“Legea Alexandra”, cere, în primul rând, introducerea detenției pe viața pentru criminali  dar și pentru violatori. 

De asemenea, pentru susținerea acestei inițiative, a fost inițiată o petiție online care a adunat peste 46.000 de semnături. 

În Parlament se afla deja o inițiativă legislativa prin care se propune interzicerea eliberării condiționate pentru criminali și violatori. 

“Fără aceste minime intervenții legislative imediate, nimic nu se schimba. Criminalul Dincă poate scapă de pușcărie, în 7-8 ani, în baza regimului compensatoriu adoptat de guvernul PSD-ALDE. Și azi și mâine, noi criminali, violatori și tâlhari ies din pușcăriile românești și pot genera noi drame. Am cerut același lucru în ianuarie, după crima de la Mediaș și s-au făcut că ploua. Acum a apărut Caracal…mâine cine știe?”, scrie deputatul PNL Florin Roman pe facebook. 

O alta măsură pe care liberalii o propun este eliberarea cartelelor pre-pay doar pe bază de act de identitate. Asta pentru că, din cele 13 milioane de apeluri înregistrate anul trecut la 112, peste 7 milioane au fost apeluri non urgente sau false. Se speră că, în acest fel, cei care apelează numărul de urgența fară motiv, să fie depistați mai ușor.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW