Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Înfrângere în instanță pentru Radu Mazăre. Fostul primar al Constanței rămâne în închisoare

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 aprilie 2024 Etichete: , ,

Cererea de eliberare condiționată depusă de Radu Mazăre a fost respinsă de Judecătoria Sectorului 4 în cursul zilei de miercuri, însă decizia magistraților nu este una definitivă. Dacă această hotărâre nu va fi modificată în instanța superioară, Radu Mazăre poate face o nouă cerere de eliberare condiționată peste nouă luni.

“În baza art. 587 alin. (2) C.proc.pen. raportat la art. 59 C.pen. din 1969 cu aplicarea art. 5 alin. (1) C.pen. respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti-Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. (2) din C.proc.pen., fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Judecătoriei Sectorului 4 nu este una definitivă și poate fi contestată în decurs de trei zile de la comunicare.

Radu Mazăre are de ispășit o pedeapsă de 9 ani de închisoare, rezultată din contopirea a două pedepse definitive primite anterior. Fostul primar al Constanței a primit o condamnare de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri și o condamnare de cinci ani de închisoare în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în data de 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Conform rechizitoriului, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au evidențiat că Mazăre a primit sume considerabile de bani pentru facilitarea emiterii unor documente și pentru favorizarea anumitor firme în procesul de licitație sau încheierea de contracte.

În dosarul Retrocedărilor ilegale, Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru abuz în serviciu și constituirea unui grup infracțional organizat. Sentința a inclus și desființarea unor dispoziții emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum și reținerea prejudiciului cauzat de subevaluarea terenurilor acordate în compensare.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW