Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Înfrângere de răsunet pentru AUR la alegerile parlamentare din Republica Moldova. Doar 0,49% dintre alegători au votat formațiunea susținută de George Simion

By Vîrban Robert , in Politic Republica Moldova Stirile zilei , at 12 iulie 2021

Alianța pentru Unirea, partidul „geamăn” al AUR România, a înregistrat doar 0,49%. (7.199 de voturi) dintre voturile exprimate în alegerile parlamentare din Republica Moldova, după centralizarea a 99,72% dintre secțiile de votare.

AUR este condus în Republica Moldova de unul dintre vechii colaboratori ai lui George Simion în Republica Moldova, Vlad Bilețchi, al cărui tată ar fi, conform unor informații apărute în presă, Ruslan Doboș, fost locotenent al lui Veaceslav Platon. Pe lista de candidați s-au mai regăsit și foștii liberali Dorin Chirtoacă, fost primar al Chișinăului, și Valeriu Munteanu, fost ministru al mediului în perioada regimului Plahotniuc.

În campania electorală liderii AUR au încercat să se facă remarcați în principal prin scandaluri – întâi la punctele vamale cu regiunea transnistreană, apoi protestând în fața sediului SIS iar, în ultimele zile, prin violențe cu membrii PSRM și forțele de ordine. Astfel de manifestări au servit perfect socialiștilor pro-ruși, care au putut astfel să reia vechile mituri ale „jandarmului român”.

Partidul Acțiune și Solidaritate, formațiunea de orientare pro-europeană a președintelui Maia Sandu, a câștigat alegerile parlamentare anticipate și obținut majoritatea în Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit rezultatelor parțiale după centralizarea a 99,72% dintre secțiile de votare, PAS înregistrează 52,68% dintre voturi în timp ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, afiliat Moscovei, 27,26%.

Sursa foto: Facebook / Vlad Bilețchi

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *