Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Infracțiunile privind zădărnicirea combaterii bolilor au scăzut/ Tot mai puține dosare pentru persoanele care nu respectă normele de protecție pe perioada pandemiei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 aprilie 2020 Etichete: ,

Infracțiunile comise în perioada stării de urgență au scăzut considerabil, comparativ cu primele zile în care au fost impuse măsurile privind restricționarea circulației în contextul limitării răspândirii coronavirusului. Astfel, dacă în urmă cu două săptămâni erau deschise 17 dosare penale privind zădărnicirea combaterii bolilor într-o singură zi, în prezent, se pare că oamenii au înțeles situația și nu mai ies pe străzi. Pe 5 aprilie, polițiștii au aplicat 8.700 de amenzi privind restricționarea circulației și au deschis cinci dosare penale.

În cursul zilei de 5 aprilie, polițiștii au verificat zona spitalelor și locațiilor de carantină, pentru depistarea persoanelor care se sustrag măsurilor de izolare sau carantină, pentru fluidizarea circulației, escortarea convoaielor sau a coloanelor de auto ori a autovehiculelor ce transportă materiale medicale sau pentru identificarea persoanelor în cadrul anchetelor epidemiologice, sprijinind totodată D.S.P.

De asemenea, a fost verificată și respectarea interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină și a celor impuse, pe timpul Stării de Urgență, unităților comerciale, efectuând totodată controale pentru combaterea criminalității economice.

În aceste misiuni, polițiștii au fost sprijiniți de 3.636 de polițiști locali, alăturându-se și jandarmi și militari.

În ultimele 24 de ore, 1.290 de autovehicule (cu 3.808 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră.

Au fost verificate 64.802 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină. Acțiunile au avut ca rezultate întocmirea a 5 dosare penale la art. 352 Cod Penal, privind zădărnicirea combaterii bolilor.

Tot în cursul zilei de ieri, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 8.749 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.780.979 de lei, persoanelor care nu respectau prevederile privind restricționarea circulației.

106 persoane au fost prinse în flagrant delict, în timp ce comiteau infracțiuni sau imediat după aceea și alte 6 persoane urmărite au fost depistate.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More here on that Topic: mainnews.ro/infractiunile-privind-zadarnicirea-combaterii-bolilor-au-scazut/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW