Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Informații șocante din rechizitoriul Caracal. Dincă ar fi plănuit să le exploateze pe fete pentru o perioadă mai lungă/ Bărbatul a plâns în fața FBI

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 17 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Gheorghe Dincă a plănuit exploatarea sexuală a Alexandrei Măceșanu pentru o perioadă mai lungă de timp, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, însă văzând că fata i se opune și nu „cooperează” cu el și-a dat seama că unica soluție de a scăpa de răspunderea penală este de a o ucide și de a ascunde faptele prin incinerarea cadavrului.

Modul în care Alexandra Măceșanu a căutat soluții și a încercat să iasă din situația în care se afla l-a determinat pe Gheorghe Dincă să nu mai continue exploatarea acesteia, hotărând, conform propriilor susțineri, „să pună punct”, văzând că indiferent de violențele cu care ar fi încercat să o convingă pe adolescentă să cedeze, aceasta nu ar fi răspuns la modul dorit de Dincă.

Gheorghe Dincă a plâns în fața FBI

Astfel, în urma unui acces de furie, Gheorghe Dincă a lovit-o pe Alexandra Măceșanu cu pumnul în bărbie, motiv pentru care tânăra a căzut la podea, după care bărbatul de 57 de ani s-a urcat peste ea și a sugrumat-o.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, atunci când a fost audiat de agenții FBI, Gheorghe Dincă a plâns de câteva ori în momentul în care s-a discutat despre cum trebuie să se simtă rudele victimelor și despre impactul pe care aceste crime îl au asupra propriei sale familii.

„La începutul audierii, Dincă și-a asumat imediat răspunderea pentru crimele de care este acuzat la ora actuală și a declarat: ”trebuie să plătesc pentru ce am făcut” și ”trebuie să primesc pedeapsa maximă”. În plus, Dincă a părut să nu aibă nicio explicație pentru motivul pentru care a comis crimele în felul în care le-a comis. Dincă și-a amintit că a luat-o pe Melencu de pe marginea drumului, în timp ce aceasta făcea autostopul. Acesta a văzut această situație ”ca pe o oportunitate” și a spus că aceasta a urcat de bunăvoie în mașina sa, atunci când el i-a spus că o duce la bancomat ca ea să scoată bani”, se arată în sursa citată.

Luiza Melencu „a făcut o serie de comentarii nepoliticoase” la adresa lui Dincă

Cât despre modul în care a ucis-o pe Luiza Melencu, Gheorghe Dincă susține că după ce au întreținut relații sexuale de comun acord, în timp ce fata se îmbrăca, „a făcut o serie de comentarii nepoliticoase la adresa sa”, și acesta a lovit-o. În timpul căderii, Luiza s-ar fi lovit cu capul de mobilă, înainte de a cădea pe podeaua de ciment. Văzând că a decedat, Dincă a decis să îi ardă trupul.

Ulterior, acesta susține că a băgat cenușa într-un sac pe care l-a cărat ulterior în mașina sa. Inițial, a vrut să arunce sacul în râu. Cu toate acestea, în timp ce conducea în acea direcție, a văzut pădurea și s-a gândit că ar fi o locație mai bună pentru a scăpa de cenușă.

Când vorbea în fața agenților FBI despre Alexandra Măceșanu, Gheorghe Dincă se referea la fată ca la „a doua”. Bărbatul din Caracal susține că a văzut-o așteptând la ocazie, însă nu a luat-o prima dată când a trecut pe lângă ea, ci a doua oară. Alexandra Măceșanu a urcat pe bancheta din spate. Gheorghe Dincă a recunoscut că fata nu avea cum să iasă pe niciuna dintre ușile din spate ale mașinii, fiindcă acestea erau stricate.

Dincă susține că au petrecut noaptea împreună, iar a doua zi de dimineață Măceșanu i-a spus că are „o problemă” cu rinichii și că are nevoie de niște medicamente. Bărbatul s-a dus la farmacie, însă înainte de a pleca a legat-o la ochi cu bandă adezivă și a folosit sfoară pentru a-i lega picioarele de stâlpii patului.

Gheorghe Dincă i-a sunat familia Alexandrei Măceșanu după ce a răpit-o

„În loc să se ducă să îi cumpere medicamente lui Măceșanu, după ce a plecat de acasă, Dincă s-a dus să cumpere un telefon care nu putea fi localizat și o cartelă SIM pe care le-a folosit pentru a-i suna familia lui Măceșanu și a le spune că aceasta a plecat de acasă de bunăvoie. Acest comportament îi era familiar lui Dincă, în sensul că, conform declarației sale scrise din noiembrie 2019, acesta a cumpărat un telefon și o cartelă SIM din altă zonă, alta decât Caracal, și a luat legătura cu familia lui Melencu, după ce aceasta fusese sechestrată la locuința lui, iar, a doua oară, după ce scăpase de cadavrul acesteia”, mai scrie în rechizitoriul întocmit de procurori.

După ce s-a întors din Craiova, Dincă susține că Măceșanu „se schimbase” și nu mai dorea să participe la alte acte sexuale. El a observat un telefon mobil în camera sa, care era deschis, și a întrebat-o pe tânără ce face cu el.

„Acesta i-a răspuns că a jucat jocuri pe el. Gheorghe Dincă a declarat că ea l-a jignit după ce s-a întors acasă, fapt care a condus la o ceartă și la o confruntare fizică. Acesta a declarat: ”ea m-a jignit și eu nu pot să suport așa ceva”, susțin anchetatorii.

Gheorghe Dincă susține că a lovit-o pe Alexandra Măceșanu cu pumnul, iar aceasta a căzut cu putere pe podeaua de ciment. Ulterior, Gheorghe Dincă a procedat la fel ca în cazul Luizei Melencu, i-a ars trupul. Neștiind că fata a sunat la 112, planul acestuia era să pună cenușa într-un sac și s-o arunce în aceeași zonă în care a aruncat și cenușa Luizei.

„Ulterior, acesta a declarat că, dacă ar fi știu de acele apeluri, ar fi acționat mai rapid și în mod diferit pentru a scăpa de cenușă, pentru a nu se putea face nicio legătură între el și crimă”, se mai arată în sursa citată.

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW