Sunday, May 16, 2021
Jurnalism corect


Informații neoficiale din raportul desecretizat al evenimentelor din 10 august. Carmen Dan a condus operațiunea/Liviu Dragnea era ținut la curent cu evenimentele

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministerul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, joi, că raportul privind evenimentele din 10 august a fost desecretizat și a fost înaintat către DIICOT. Datele din el arată că ministrul de Interne de la acea vreme, Carmen Dan, era în concediu pe 10 august însă a venit la birou și a preluat operațiunile din acea dată.

Conform informațiilor HotNews, Carmen Dan a venit la biroul de la Ministerul de Interne, pe 10 august, și a preluat comanda operațiunilor în jurul orei 12:00.

În raportul privind intervenția în forță a Jandarmeriei la mitingul din 10 august 2018 se arată că ministrul Dan a preluat comanda de la Nucu Marin, secretar de stat în MAI la acea dată, iar din acel moment, ordinele au fost date prin intermediul lui Mihai Valeriu, subsecretar de stat.

Potrivit acelorași surse, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea, însă această informație nu face parte din raport.

Subsecretarul de stat Mihai Valeriu făcea ture pe motocicletă între Piața Victoriei și Ministerul de Interne pentru a-l ține la curent cu evenimentele de la protest, pe Liviu Dragnea.

Mihai Valeriu îi dădea informațiile fostului secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, Adrian Mlădinoiu, fostul șofer al lui Dragnea, care la rândul lui îi transmitea informațiile fostului președinte PSD care se afla la o petrecere la Scroviștea.

Reacția DIICOT

„Înscrisul intitulat ”Informarea privind manifestația de protest desfășurată în municipiul București, în data de 10.08.2018”, declasificat de către M.A.I. la data de 14.11.2019, nu cuprinde date referitoare la implicarea unor persoane fără atribuții în activitatea de gestionare a intervenției jandarmeriei în timpul protestelor, ci evaluări contextuale cu privire la modul de desfășurare a evenimentelor și cu privire la capacitatea de reacție a forțelor de ordine.
Afirmațiile în sensul că ”potrivit unor surse din DIICOT, Mihai Valeriu ar fi ținut permanent legătura cu Liviu Dragnea și liderii huliganilor” nu au un fundament real”, a transmis DIICOT, printr-un comunicat de presă.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW