Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Informații șocante din ancheta polițiștilor reținuți pentru tortură: Victime bătute, umilite, încuiate în mașină sau abandonate pe câmp după ce le-au reproșat oamenilor legii că nu poartă masca

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2021

Victimele celor nouă polițiști de la Secția 16 București anchetați pentru lipsire de libertate în mod ilegal, tortură și complicitate la tortură ar fi fost bătute, umilite, încuiate în mașină și abandonate, ulterior, pe stradă sau în câmp, după ce au atras atenția oamenilor legii că nu purtau mască de protecție, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București. 

Opt dintre polițiști au fost reținuți pentru 24 de ore, în timp ce unul a fost plasat sub control judiciar.

Doi tineri susțin că au fost agresați pe 1 septembrie 2020 de polițiști de la Secția 16 în zona Eroii Revoluției pentru că le-ar fi atras atenția că nu poartă mască de protecție și dau amenzi fără temei. Conform surselor Mainnews.ro, unul dintre polițiștii acuzați de agresiune este Viorel Șeicaru, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

Cum ar fi acționat inculpații

„Din probele administrate până în prezent, au rezultat următoarele:

La data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2.

În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproșurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinței sale pe un teren viran situat la periferia mun. București, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violențe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare și inferioare, dar și în zona degetelor mâinilor și a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante.

În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran.

În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00.

Astfel, după încătușarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zețari din București, sectorul 5, unde au descătușat-o și abandonat-o pe o stradă întunecată.

În cauză cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcția Generală Anticorupție.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a  procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW