Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Cine sunt inculpaţii atacului de la Crocus City Hall din Moscova

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 25 martie 2024

Cei patru suspecți, toți cetățeni din Tadjikistan, au fost puși sub acuzare pentru terorism în urma atacului de la Moscova. Tribunalul districtual Basmanni din Moscova a admis cererea procurorilor ca toţi cei patru inculpaţi să fie arestaţi preventiv și să rămână în detenţie până la data de 22 mai.

Numele celor patru inculpați sunt Dalerdjon Mîrzoev, Saidakrami Raceabalizoda, Şamsidin Fariduni și Muhammadsobir Faizov.

Toți cei patru se aflau în Rusia cu vize temporare sau expirate.

Potrivit News.ro, instanţa a ţinut audieri cu uşile închise pentru fiecare dintre acuzaţi, fără a permite accesul publicului.

 • Dalerdjon Mîrzoev (32 de ani) este primul acuzat adus în fața instanței. Avea permis de ședere temporară pentru trei luni în orașul Novosibirsk din sudul Rusiei, dar acesta expirase.
 • Saidakrami Raceabalizoda, născut în 1994, este al doilea acuzat. Acesta a afirmat în instanță că deține documente de înregistrare rusească, dar nu își poate aminti unde le-a pus.
 • Şamsidin Fariduni s-a născut în 1998 în Tadjikistan şi este cetăţean al ţării din Asia Centrală. Fariduni a fost angajat oficial la o fabrică din oraşul rus Podolsk şi era înregistrat în oraşul Krasnogorsk,
 • Muhammadsober Faizov este născut în anul 2004. Cel de-al patrulea acuzat părea că nu răspunde, fiind într-un scaun cu rotile. A fost însoţit de un medic la înfăţişarea sa în faţa instanţei. Faizov era şomer temporar, înainte lucrând într-o frizerie din Ivanovo, un oraş situat la nord-est de Moscova.

Atacul de la Crocus City Hall este considerat cel mai violent incident din Rusia în ultimele două decenii. A avut loc la doar o săptămână după ce Putin și-a asigurat al cincilea mandat prezidențial. Acest eveniment este susceptibil să afecteze imaginea lui Putin ca lider capabil să mențină ordinea și siguranța în țară.

Până în prezent au murit cel puţin 137 de persoane, în timp ce peste 180 sunt rănite. Dintre acestea, cel puţin 100 au rămas în spital, unele fiind în stare gravă.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atac, dar Putin a declarat că inculpații au încercat să fugă în Ucraina și că indivizi din „partea ucraineană” erau pregătiți să îi ajute pe atacatori să treacă peste graniță.

În prezent, Comitetul rus de Investigare a declarat că 62 de cadavre au fost identificate până acum, în timp ce pentru restul victimelor se efectuează examinări genetice pentru a stabili identitatea lor. Ancheta la locul crimei este în desfășurare.

 

 

Foto: X

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW