Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Incidența cazurilor de COVID-19 din Capitală a trecut de pragul de 14

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 11 octombrie 2021

Rata de incidență din București a ajuns luni, 11 octombrie, la 14,2 cazuri la 1.000 de locuitori, un record negativ înregistrat în Capitală, de la debutul pandemiei de coronavirus.

Potrivit ultimei raportări ce a fost făcută duminică de către Grupul de Comunicare Strategică, în București au fost înregistrate 2.818 cazuri de COVID-19, cel mai mare număr de noi îmbolnăviri raportate într-o localitate. Duminică, rata de infectare în Capitală era 13,60 infecții la mia de locuitori.

Masca, obligatorie în toate spațiile publice

Începând de vineri, ora 00:00, masca de protecție a devenit obligatorie în toate spațiile publice deschise și închise.

De la obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise vor fi exceptate persoanele care se încadrează în următoarele situații:

În cazul spațiilor publice închise, angajatul care este singur în birou, persoana care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani nu vor fi obligați să poarte masca de protecție.

În spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, persoanele care suferă de boli ce afectează capacitatea de oxigenare, persoana care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, copiii cu nevoi speciale sau copiii cu vârsta mai mică de 5 ani sunt exceptați de la purtarea măștii de protecție.

Ce restricții sunt în vigoare

Circulația persoanelor este restricționată în intervalul orar 20:00 – 5:00 pe tot parcursul săptămânii, de la această regulă făcând excepție persoanele pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării COVID-19 sau cele care au motive bine întemeiate.

Activitatea în baruri și cluburi este suspendată, iar accesul în restaurante și cafenele este permis doar persoanelor vaccinate cu schema completă sau celor care au trecut prin boală. Aceste două categorii sunt singurele care au acces în cinematografe, săli de fitness și pot participa la evenimente private, cum sunt nunțile și botezurile, aici limita fiind de 200 de persoane.

CITEȘTE ȘI Bilanț COVID-19: 10.400 cazuri noi și 211 decese, în ultimele 24 de ore. Record de pacienți la ATI

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW