Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Incident raportat de pilotul unui avion F-16 în timpul unui zbor de antrenament / MApN: Nu a fost pusă în pericol viața altor persoane și nici integritatea aeronavei

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 iulie 2021

Pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon a raportat marți o situație de urgență în timpul unor antrenamente în zona poligonului Mălina, din județul Galați. Incidentul nu a pus în pericol viața pilotului sau a altor persoane, dar nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăți de la sol, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării.

Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, informează MApN.

Pilotul aeronavei F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat situația de urgență și a aterizat în siguranță pe aerodromul de bază.

O comisie va fi alcătuită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene și va analiza cauzele producerii evenimentului, arată Ministerul Apărării.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW