Saturday, December 2, 2023
Jurnalism corect


Începe ultima bătălie din războiul procurorilor cu VIP-urile scăpate de Secția Specială | Cererea de rejudecare a dosarului lui Hrebenciuc, discutată la Instanța Supremă

By Robert Madaianu , in Justitie Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Judecătorii Instanței Supreme dezbat, luni, solicitarea de revizuire depusă de procurorii de la Parchetul General în cazul dosarului Romsilva, în care Secția Specială a retras apelul DNA. Același demers este făcut de procurori și în cazul unui dosar în care, tot ca urmare a retragerii apelului, Sebastian Ghiță a rămas achitat definitiv. În cazul acestuia, însă, procesul va avea loc în decembrie.

UPDATE: Procesul a fost amânat până pe 7 decembrie.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat în 2018 de ICCJ la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău.

Sub conducerea lui Gheorghe Stan (ajuns, între timp, judecător CCR) SIIJ a retras apelul depus în dosar, astfel că fostul lider social-democrat a rămas cu prima pedeapsă, deși anchetatorii voiau să obțină mult mai mult. Procesul a fost trimis, însă, la Curtea de Apel Brașov, pentru rejudecare. În același dosar, fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, a rămas achitat definitiv.

Romsilva: Apelul, retras abuziv de Secția Specială

Reprezentanții Romsilva au catalogat acțiunea SIIJ drept una abuzivă.

Peste 43.000 hectare de pădure retrocedate ilegal ar putea fi readuse în patrimoniul statului și în administrarea Romsilva (…)Anul trecut, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, care a preluat dosarul de la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov, a retras în mod abuziv apelul declarat împotriva sentinței penale, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a judecat doar apelul inculpaților, pe care l-a și admis”, arată Romsilva, într-un comunicat de presă.

Și în cazul lui Sebastian Ghiță, rămas achitat definitiv după ce apelul a fost retras tot de SIIJ, procurorii cer revizuirea sentinței. În cazul fostului deputat, procesul este, însă, programat la începutul lunii decembrie.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW