Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Începe testarea bucureștenilor pentru coronavirus. PMB a achiziționat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Primăria Capitalei și primăriile de sector au achiziționat teste rapide pentru depistarea oamenilor infectați cu coronavirus și teste pentru antigen SARS CoV-2. Cele șase Primării de sector vor trimite invitații către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, anunță PMB.

Potrivit instituției, este vorba de un studiu științific elaborat de Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, cu care PMB și primăriile de sector au încheiat un protocol pe 27 martie.

Gabriela Firea a anunțat în martie că va fi testat un eșantion de 10.514 persoane din cinci categorii de vârstă.

Primăria Capitalei, ASSMB și primăriile celor 6 sectoare „și-au asumat rolul de a asigura un sprijin logistic acțiunii de testare, în timp ce aspectele de ordin științific sunt gestionate de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. dr. Matei Balș”, instituția medicală care coordonează studiul și colaborează cu European Programme for Intervention Epidemiology Training pentru stabilirea modalității de eșantionare și pentru analiza datelor”, potrivit unui comunicat de presă.

PMB a cumpărat 8.400 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 5.400 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M, iar primăriile de sector au achiziționat fiecare câte 1.000 de teste pentru antigen SARS CoV-2 și 1.000 de teste rapide COVID-19 pentru Imunoglobuline G/M.

Institutul Matei Balș va avea la dispoziție toate echipamentele de protecție necesare pentru protecția personalului medical și a șoferilor.

„La rândul lor, cele șase Primării de sector, semnatare ale Protocolului, și-au asumat trimiterea invitațiilor către persoanele selectate în cadrul eșantionului de testare, recepționarea și centralizarea răspunsurilor la invitația de participare la testare, programarea pe zile/ore a persoanelor care au răspuns afirmativ la invitație și stabilirea, împreună cu Poliția locală din subordine, a traseului echipei de testare”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • sa se testeze „” firea cu familia ei……..dezacxata mentala ,nu se va testa nimeni , se joaca cu focul

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW