Thursday, February 29, 2024
Jurnalism corect


Începe procesul Caracal. Curtea de apel Craiova a decis definitiv că probele au fost strânse legal

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Curtea de Apel Craiova a decis, definitiv, că probele au fost strânse legal de către procurorii DIICOT. Procesul Caracal începe la mai bine de un an de la dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu. 

Respinge contestațiile formulate de contestatorul inculpat Dincă Gheorghe și de către contestatoarele părții civile, Măceșanu Tudorița, Măceșanu Ion, Melencu Monica și Iordache Stelian împotriva încheierii nr 21 din 03.06.2020 pronunțată de Tribunalul Olt în dosarul 54/104/2020/a1 ca nefondate. Obligă fiecare contestator la plata unei sume de 80lei cu titlul de cheltuieli judiciare in favoarea statului. Definitivă”, potrivit Curții de Apel Craiova.

Trimitere în judecată

Pe 15 ianuarie, Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, a fost trimis în judecată. Bărbatul va fi prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Olt, fiind acuzat de 8 infracțiuni.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă este acuzat de procurori de 8 infracțiuni, printre care și omor calificat și profanare de morminte. Vecinul său, Ștefan Risipițeanu, acuzat de viol în acest dosar, este și el trimis în judecată.

„Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, transmite DIICOT.

De asemenea, complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu a fost trimis în judecată pentru viol. Potrivit procurorilor DIICOT, acesta l-ar fi surprins pe Gheorghe Dincă atunci când a adus-o acasă pe Luiza Melencu și i-a cerut să îl lase și pe el să întrețină relații sexuale cu tânăra. Gheorghe Dincă ar fi acceptat, pentru a nu risca să fie descoperit.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Sursă foto: zcj.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW