Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Începe construcția primului spital modular din România. Durata proiectului: patru săptămâni – FOTO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in #NeImplicam Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , ,

Joi încep lucrările pentru ridicarea primului spital modular pentru pacienții cu Covid-19. Spitalul va fi gata în patru săptămâni și va fi amplasat în curtea Spitalului Elias. 

Proiectul aparține Asociației Dăruiește Viață și este ridicat cu ajutorul donațiilor oamenilor și a partenerilor implicați în proiect.

„Cu excepția Germaniei, niciuna din țările lovite de COVID-19 nu a putut să-i facă față cu sistemul sanitar obișnuit. (…)Sistemul medical din România este de obicei la limita de avarie. Acum riscă să se prăbușească, strivind la propriu pacienți și personal medical.Astăzi începem ridicarea unui spital modular pentru pacienții cu COVID-19, în continuarea implicării noastre pentru a consolida sistemul medical din România în lupta cu coronavirusul. Spitalul modular va fi amplasat în curtea Spitalului Elias București, în baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea și funcționarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias și a Ministerului Sănătății. Proiectul spitalului modular a fost dezvoltat împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT și Linde și poate fi replicat oriunde în țară”, se arată într-un comunicat al asociației.

Propunerea ca acest proiect din Capitală să fie replicat și în Moldova și Transilvania a fost trimisă premierului Ludovic Orban pe 25 martie.

„Sperăm la un răspuns pozitiv, ținând cont că punem la dispoziția statului român atât proiectul realizat de specialiști, cât și expertiza noastră și o parte din materiale”, transmite asociația.

Carmen Uscatu, una din fondatoarele Asociației „Dăruiește Viață” spune că atunci când România va ajunge în vârful epidemiei, spitalele din România vor fi invadate de mii se cazuri.

„România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia și Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate și incapabile să-și protejeze pacienții din cauza infecțiilor și lipsei de aparatură medicală. Este esențial ca acest timp să fie folosit pentru a acționa în sensul în care au nevoie pacienții și medicii”, a declarat Carmen Uscatu.

Companiile se pot alătura cu o sponsorizare aici
Donatorii din țară și din străinătate pot susține cu o donație aici.

„Fiecare dintre noi poate contribui de acasă la ridicarea acestui spital care va găzdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave. Dacă ești companie poți face o sponsorizare pe site-ul Dăruiește Viață, la secțiunea sponsorizare, iar ca persoană fizică poți dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru. Ne va lua patru săptămâni să asamblăm construcția, timp în care și criza va ajunge cel mai probabil în momentul său de vârf. Este important să ne mobilizăm rapid și, sperăm noi, să avem mai multe astfel de spitale în țară pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili”, a declarat Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației „Dăruiește Viață”.

În Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, au fost ridicate două spitale dedicate bolnavilor de coronavirus.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW