Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Începe a doua etapă de admitere la liceu. Procedura de înscriere

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 28 iulie 2023 Etichete: , , ,

În perioada 7 – 9 august ac, se desfășoară a doua  etapă de admitere la liceu, transmite Ministerul Educației. În intervalul 10-11 august, va avea loc repartizarea candidaţilor la nivel de comisie judeţeană de admitere/a municipiului Bucureşti.

Locurile rămase libere după prima repartizare a candidaţilor la licee vor fi afişate vineri, 28 iulie, pe site-ul dedicat admiterii la liceu, admitere.edu.ro. 

La această  etapă de admitere, se pot înscrie candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere la şcolile în care au fost repartizaţi, candidaţii care au fost respinşi la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini, candidaţii care nu au participat sau au participat la repartizarea computerizată în prima etapă de admitere, dar, din diferite motive, nu au fost repartizaţi, absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea naţională.

Înscrierea este valabilă și pentru candidații cu cerințe educaționale speciale

De asemenea, se mai pot înscrie pentru această etapă, candidaţii care susţin probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau de limbă maternă în etapa a doua şi candidaţii care optează pe locuri speciale pentru rromi, cei care optează pentru locurile distinct alocate candidaţilor cu cerinţe educaţionale speciale în unităţile de învăţământ de masă(n.r. elevi cu dizabilități în unități de învățământ comune)

Înscrierea pentru susţinerea probelor de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă, precum şi înscrierea candidaţilor care optează pentru locurile speciale în această etapă se face pe 31 iulie ac.

Probele de aptitudini şi de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă/maternă se vor susţine în 1 – 2 august ac.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW