Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Începând de vineri bucureștenii se pot înscrie pentru testarea la noul coronavirus

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 21 mai 2020 Etichete: , , ,

Primăria Capitalei a anunțat că începând de vineri, 22 mai, ora 13:00, bucureștenii se pot înscrie on-line pentru a fi testați gratuit la noul coronavirus. Instituția precizează că în cadrul acest program vor beneficia 11.000 de cetățeni.

Testarea se va face cu aparate Real Time PCR și este destinată doar persoanele fără simptome de COVID-19.

„Am propus în luna mai acest proiect prin care 11.000 de bucureşteni pot beneficia gratuit de testare pentru depistarea infectării cu noul coronavirus. Capitala se înscrie, astfel, în rândul marilor metropole europene, care aplică deja principiul testării extinse, promovat şi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2,”  a declarat primarul General, Gabriela Firea.

De asemenea, municipalitatea a anunțat că săptămâna viitoare va începe un proiect care vizează realizarea testelor de anticorpi pentru 10.500 de persoane.

Primăria Capitalei va deconta pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat şi private afiliate proiectului.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că își face imagine cu testatea bucureștenilor

Pe de altă parte, candidatul la Primăria Capitalei Nicușor Dan a acuzat-o pe Gabriela Firea că se folosește de această testare pentru a câștiga capital

„Administrația Firea continuă să acopere spațiul public cu gesturi de imagine fără acoperire în realitate. În 10 aprilie anunța că va testa pentru coronavirus angajații din transportul public, termoficare și servicii sociale. Testarea nu a avut loc, deși a trecut o lună de atunci. Mai mulți angajați din STB sunt în momentul de față infectați cu coronavirus. Primarul Firea vine și propune astăzi un proiect de testare a 11.000 bucureșteni, pe principiul „primul venit, primul servit”. Probabil este din nou un gest de imagine, fără urmare în realitate, așa cum au fost precedentele două inițiative cu același obiect. Dacă va fi realizat în această formă, va fi o cheltuire inutilă a 2 milioane lei, rezultatul testării neavând nici relevanță științifică (pentru a fundamenta politici publice), nici vreun folos practic. Îi cer Gabrielei Firea să acționeze în criza coronavirusului cu responsabilitate față de angajații din subordine aflați în contact direct cu publicul și în pericol de a fi contaminați: medici, șoferii din transportul public, angajații din serviciile sociale“, a spus Nicușor Dan, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *