Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Începând cu 15 aprilie vor fi produse zilnic peste un milion de măști sanitare în România

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 7 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

În România urmează să fie produse zilnic aproximativ un milion de măști sanitare. Totodată, oficialul a precizat că până la 70% din necesarul de materiale sanitare pentru combaterea COVID-19 va urma să fie asigurat din producția internă. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu, într-un interviu acordat Hotnews.

Virgil Popescu a declarat că sunt în acest moment companii care au notificat că urmează să producă echipamente sanitare, dar care nu sunt încă acreditate.

„Practic, avem în momentul de față peste 50-60 de companii care ne-au comunicat că produc deja măști, halate, însă multe dintre ele nu sunt încă acreditate. Tot ce se dorește a se vinde în spitale necesită o acreditare. Ținem să fie acreditate pentru că materialele se duc către oamenii care lucrează în linia 1 și trebuie să fie protejați, să nu se întâmple alte surprize neplăcute.”

Cele un milion de măști pe zi vor fi produse de compania privată Taparo și producătorul de stat Romarm. De asemenea, aceste companii ar urma să producă în perioada următoare și câte 150.00 de măști pe zi, destinate personalului din spitale.

„În paralel, este și o companie a statului român, și aici vorbesc despre Romarm, din industria de apărare, care a intrat pe această piață, a plătit, a comandat utilajele care urmează să vină la sfârșitul acestei săptămâni și începând cu 15 aprilie, să zicem data estimativă, va produce peste 500 de mii de măști zilnic. Tot începând cu 15 aprilie și grupul Taparo din Maramureș va produce tot 500 de mii de măști zilnice, măști chirurgicale care merg și către spitale, însă nu către personalul din linia întâi, și către populație, și către armată, Poliție, Jandamerie, către toți cei care asigură direct și indirect respectarea măsurilor. Atât Romarm, cât și Taparo, vor produce, probabil o săptămână mai târziu, și câte 150 mii de măști fiecare, de FFP2 și FFP 3. Acestea vor merge direct către spitale. De aceea, pot să spun că începând cu a doua jumătate a lunii aprilie, cu cele două companii, care vor produce împreună cu ceilalți care sunt deja înscriși în program, că avem și alte companii care au comandat utilaje de același tip, urmând să fie puse în funcțiune, vom reuși ca din producția internă să asigurăm peste 60-70% din necesarul de materiale sanitare a României”, a declarat Virgil Popescu pentru Hotnews.

Sursa foto: Inquam photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW