Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Încep lucrările de reabilitare a Gării Regale Curtea de Argeș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 23 februarie 2024

După mai bine de trei decenii în care a fost lăsată în paragină, Gara Regală din Curtea de Argeș, una dintre cele mai frumoase gări din România, va fi reabilitată din temelii începând cu primăvara acestui an. Potrivit unui răspuns transmis de reprezentanții CFR Infrastructură la solicitarea FinanciarPress.ro, proiectul tehnic va fi gata cel târziu pe 29 martie, urmând ca apoi să fie dat ordinul de începere a lucrărilor și ca până pe 15 aprilie să înceapă lucrările efective de reabilitare.

Regionala Craiova a CFR a încheiat, pe 14 martie 2023, cu asocierea Euras SRL –  Arhing SRL un contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reparaţii, reabilitare şi restaurare a Gării Regale din Curtea de Argeș. Valoarea înțelegerii este de 8,74 milioane lei fără TVA. Termenul pentru finalizare este de 3 ani (1 an proiectare și 2 ani execuție).

Prin acest contract urmează să fie efectuate lucrări de reparaţii şi de consolidare a structurii de rezistenţă,  instalaţii electrice, termice şi sanitare, reparare a acoperișului, iar componente artistice vor fi restaurate.

Potrivit reprezentanților CFR, lucrările de reparaţii, restaurare şi reabilitare a clădirii de călători se vor realiza doar cu materiale şi tehnici specifice, compatibile cu cele originale, în baza avizului emis de Ministerul Culturii.

Construită în timpul regelui Carol I, între 1895-1898, de inginerul Elie Radu, după proiectul arhitectului italian Giulio Magni, Gara Regală din Curtea de Argeș este clădire arhitecturală declarată monument istoric de importanță națională și se regăsește în Lista Monumentelor Istorice.

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW